forumxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

3. madde biraz yanlış anlaşıldı sanırım. Benim izlediğim yolda her tablo için ayrı sınıf oluşturmadım. Tek sınıf oluşturdum, her tablo için aynı sınıftan başka bir nesne yaratıyorum. Sınıfın içindeki örneğin ekle() fonksiyonu da tüm tablolara uyum sağlaması için şu şekilde veri alıyor;
$data = array(
'kolonadi' => 'kolonverisi',
...
);

Daha önce dediğiniz gibi her tablonun veri işlemesi için ayrı sınıf oluşturuyordum, şimdi de oluşturuyorum fakat ekleme, silme gibi işlemleri kısaca bu data handle sınıfıyla (ekle, sil vs. fonksiyonlarını barındıran sınıf) hallediyorum. Asıl database sınıfında mysql_query gibi fonksiyonları karşılayacak fonksiyonlar var.

Bu yöntem kod yazarken bana daha rahat geldi fakat rahata alışıp performanstan ödün vermek de istemedim. Yine çok karışık anlattım sanırım fakat biraz karışık bir konu.
Size önerim pek fazla performansa takılmayın sonraları paronayaklaşma başlar( Kendimden biliyorum.)Önemli olan kodu yazarken rahat olmanız kodu hızlı yazmanız yazdığınız kodun işinize yaraması gerisi önemli değil.Tabi performansta önemli özellikle db sorgularında.