PirMuhammed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu ülkeyi bir iktidar, bir hükümet idare ediyor. bilmiyorum, dikkatinizi çekti mi?

insanlar belli konularda eleştirilerini idareye yansıtamayacaklarsa, cumhuriyet-demokrasi gibi kavramların ne anlamı ve önemi var? artı hz.ömer'in o meşhur sözünü diline dolayıp ortalıkta gezmenin alemi yok. madem o sözü o kadar beğendin dilinden düşürmüyorsun, o zaman o söze layık ol.

bu ülkede olup biten herşeyden, daha doğrusu kamuyu ilgilendiren herşeyden elbette hükümet sorumludur; idare makamı olarak. ben ya da bir başkası sorumlu olacak değil herhalde... kamuyla ilgili meselelerde vatandaş olarak bizler bir sistemi beğenmeyebilir ya da eleştirebiliriz. idare makamında olanlar bunu dikkate alır ve varsa sorun, çözmeye çalışırlar. olaya partizanlık ya da tarafgirlik ile yaklaşılmadığı sürece bu böyledir...
Bu güne kadar 3 hükümet idare etti de ne oldu acaba. Bunları tartışmak bile suçtu. Şimdi ne güzel herşeyi tartışıp yorumlayabiliyoruz. e devlet var artık herşeyi yazıyorsun, Cumhurbaşkanına yazı yazabiliyorsun. Yani şeffaflaştı artık bazı şeyler.
Yapılanlardan hükümet sorumlu değildir demedimki ben!! Farklı bir çözüm varsa bizde yardımcı olalım.

Hani bir hikaye vardır,
(kısa geçeceğim)
Çocuk resim yapar meydana koyar, resimdeki sorunlu yerleri çizin der,
resimde o kadar çizik olur ki resim görünmez hale gelir
bu sefer aynı resimden yapar ve sorunlu gördüğünüz yerleri düzeltin der fakat tek çizik olmaz

bilmem anlatabildim mi.