KAlper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2) Masraf Kesilen kalemler bana biraz dengesiz geldi =)
Sunucu Kirası- Barındırma Kirası - Hat Kirası- Ip Kirası - Kurulum Kesilebilecek Kalemlerden.
Kestiğiniz kalemleri yazmışsınız da biraz sallamasyon olmuş gibi geldi =)

3) Tüketici Haklarının Detaylı Okunması Gerekir.Koşulsuz iade hakkı diye birşey var(Yani Sözleşmeyle kısıtlayamıyorsun ).Ordada iadesi yapılamayacak ürünler belirtilmiş.Vakti olan okursa daha iyi olur =)

4)Sözleşmesiz hizmet verilmiş,müşterinin faturası daha eline ulaşmamış, müşteriyi dava ediyorsun.Resmiyette öyle bir müşteri varmı ki ?
Sunucu Kirası : Müşteri diyelim ki ABC TL/Ay İkiztelekom'a ücret ödüyor.
Barındırma Kirası : Verimerkezi bayileri kendi network'ü altında barındıracağı her sunucu için barındırma ücreti alır (elektrik-iklimlendirme vs.)
Hat Kirası : Belirtilen süre içerisinde bu sunucu güzel güzel hattı kullanmış
IP Kirası : Bu müşteri için tahsis edilen IP bloğu için aylık ücretlendirme yapılması normal

Şimdi gelelim hesaplamaya

ABC TL - ( Barındırma Ücreti + Kullanılan Hat Ücreti + IP Ücreti ) = Sonuç servis sağlayıcısının keyfine kalmış. Çünkü servis sağlayıcıdan kaynaklanmayan bir nedenle ödenen ücretin iadesini istemek etik değildir.

--------------------
Bu konudaki benim şahsi düşüncem

Buzdolabı aldım diyelim, içerisini doldurdum ancak evdeki nüfus çok fazla olduğu için buzdolabının içi doluyor, dışarıda çürümesin diye sebze, meyve ve etler böyle dolabın içerisine yığıyorum. Ezilen ezilsin misali, sonra da gidiyorum ve buz dolabını satan adama kardeşim benim yediğim elmadan tavuk eti kokusu geliyor sen nasıl bir buz dolabı sattın bana ver paramı al dolabını.

Olayın aslı buna benzemiş başka birşey değil.