Ufkabakan,
Açıkçası tam tersi bu şekilde sorular olduğu ve dolayısıyla durumu izah edebildiğim zaman mutlu oluyorum, burada yazdıklarım tamamen bilgi vermek amacını taşıyor. Kesinlikle sizin olumsuz bir yaklaşımınızın olduğunu düşünmüyorum. Yazımın en başındaki ibarenin de sizinle bir bağlantısı bulunmuyor.

Resimde de görüldüğü üzere bahsettiğiniz sunucular hali hazırda kendi stoklarında olduğu için "15 EUR" gibi bir kurulum ücreti talep ediyorlar. Yoksa 60 EUR kurulum ücretinin aylık kompanzasyonu imkansız bir kar marjı ile tekrar döngüye alınabilmesi gibi bir mantık olamaz diye düşünüyorum Diğer bir yandan, "bundan da düşük" fiyatlara alabilmenizin sebebi, yine bir önceki mesajımda belirttiğim üzere, onlar da zaten şuandaki liste fiyatından daha düşük alabiliyor olduklarından kaynaklanıyor.

"Rekabetçi Fiyat" politikasının oluşturulabilmesi için öncelikle bir sağlayıcının devamlılık açısından operasyonel faaliyetlerini gerçek anlamda bir düzene oturtması gerekiyor. Bunun sağlayıcı tarafından ziyade OVH tarafında da birkaç hendikapı bulunuyor. Örneğin, sağlayıcı açısından; yapılanmanın sağlanabilmesi ve OVH ile iletişim gerçek anlamda sağlanabilmesi için ya Fransızca'yı kendiniz biliyor ya da bu anlamda size yardımcı olabilecek gerçekten iyi bir çalışana ihtiyaç duyuyursunuz. Çünkü OVH'de newsletter'lar bile Fransızca gönderilir (ki newsletter'lar OVH için destek gereksiniminden çok çok daha büyük önem taşır). Bir de örnek OVH tarafında hendikap ise; OVH belirli bir geçmişe ulaşana kadar maalesef hesap başına ayda 2 sunucudan fazla sipariş verilmesine izin vermemektedir. Tüm bunların yanı sıra global bir ağda bunu gerçekleştirerek (çünkü sadece Türkiye'ye satış gerçekleştirmiyoruz) Mart 2007'den bu yana yaptığımız işi tam anlamıyla profesyonelce yürütebilmek ve daha bir çok sebep maaliyet/etkenlik faktörünü de beraberinde getiriyor. (diğer daha bir çok sebebi duymak isterseniz size özel olarak iletebilirim)

Tüm bunların ışığında; "Rekabetçi Fiyatlar" için "Rekabetçi Ortam" yaratılması gerektiğini varsayar ve bir "Rekabet Ortamı" için bu durumun ancak "Eşit/Aynı koşullardaki sağlayıcılar tarafından" oluşturulabileceği gerçeğini unutmaz isek bu koşullara gelmiş başka bir OVH sağlayıcısı görmekten inanın çok mutlu olurum.

Murat Aybars