Katiplik ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim bende. Denizliden gireceklere yardımcı olabilirim en azından gelip görebilirler işleri az çok nasıl yürür.
Savcılık katibi olarak söylüyorum ;
- Eğer isteyerek severek yaptıktan sonra en zor iş bile yaparken zevk verir adama , sabah gelirken " üf yine mi ya " diye gelinirse evet o iş insana zevk vermez , yapılan her iş zor gelir, bu sadece adliye yada kamu için değil her sektör için geçerlidir. Önce işini seveceksin.
- Her şehirde değişir iş durumu biz de senelik 30.000 dosya vardı bu sene .
- sabah 8 akşam 5. %95 sapmaz aynıdır saatler.
- Otopsi ve evrak nöbetin olur. Otopsi her zaman denk gelmez.
- Diğer kurumlara göre yoğundur ama zevklidir herşeyde haberin olur.
- yine kendi adliyemiz için söylüyorum ortamı çok güzeldir. sağda solda kötü olarak yazılan hiç bir şeye denk gelmedim. biri demiş ki gece uyandırırlar kalk otopsiye. otopsiye değil olay yerine gidersin ki bu sana özgü bişey değildir savcısıda gelir, doktoruda gelir poliside jandarmasıda vs vs. gelmek gitmek mecburdur deliller açısından. genelde otopsiyi sabaha bırakırlar.
- bende girmeden önce her metinde 180 civarı yazdığım oluyordu 3 dk da ama o anda tek başına girmiyorsun 20 kişi giriyordu ve başla dediğinde her yandan çat pat klavye sesi geliyor tepende birileri oluyor yani şimdiki gibi rahat olamıyorsun çok gördüm normade 130-140 yazıp sınavda stresten 90 altında kalan.
Temel olarak aklıma gelenler bunlar daha da merak ettikleriniz olursa yanıtlarım.