tanera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Swap'ın neresi yanlış verilmiş ? 4GB ramli bir makineye 5GB Swap vermenin neresi yanlış ? 4GB ram full'endikten sonra 3GB swap kullanan bir makinede oyun sunucuları düzgün çalışmaz ki zaten. Oyuncu olup olmaması değil sadece sunucular açık olduğu için bile ram kullanırlar. İlk siz haklısınız sanmıştım. Diğer başlıkta ki top çıktısını gördükten sonra fikrim değişti. Oyun sunucuları barındıran bir makinede en ufak swap kullanımı direk olarak işlemciye gereğinden fazla yük bindirecektir. Buda direk oyunda lag'a yol açacaktır. Ve burada ki ilk mesajınızda donanım sorunum oldu demediniz direk Lag var dediniz. r10'da böyle birşey demeniz ilk aşamada herkesin hat ile ilgili sorun olduğunu düşünür. Top çıktısına bakıldığında ise eğer 8GB ram takılı olsaydı en ufak sorun yaşamacağınız açıkca belli oluyor. İkiztelekom bu durumda iade yapmıyorum deseydi bile haklı olacaktı.

Diğer başlıkta verilen top çıktısı:
Linuxdan az birşey anlayan biri olarak o çıktı diyor ki makinanın RAM yetmiyor, ANASI AĞLIYOR ve SWAP'a yardırıyor. Swap'e köküne kadar yardırıyor bu yüzden de WA abanıyor buda sunucunun performansını etkiler. Kısacası RAM yetmiyor o çıktıya göre.

Mars'ın hattı konusunda laf edecek bir arkadaş var ise hiç kusura bakmasın, traceroute denen çok güzel bir program ile bunu denemek ping çıktıları ile de karşılaştırmak mümkündür. Münferit olaylar haricinde böyle birşey son 15 ay için olmamıştır.

İade konusu ise şirketlerin kendi iş modeline göre değişir, anlaşmanızı y aparken bu kurallara düzenlere dikkat etmenizi tavsiye ederim.