Her ne kadar şu konuya yazmak istemesem de doğru bilgilerin yansıtılması için yazma ihtiyacı duyuyorum.
Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OVH nin VAT uygulamasını vede sitesinde gözüken fiyatların Setup fee + XX ay ön ödeme koşulu gibi kıstaslarla bu fiyatlara indiğini biliyorum. Benim kastetiğim yurt dışında bazı resellerlar 35-39€ gibi fiyatlardan Cel D 1.2Ghz OVH.fr paketleri satabilmekteler. OVH > Kimsufi > Reseleler şeklinde düşündüğüm bu firmalar da çok cazip fiyatlar görebiliyorsunuz. Bununda bir mantıklı açıklaması vardır elbet.
Daha önce de birkaç kez dile getirdiğim üzere OVH nezninde kimse "Bayii/Reseller" konumunda değildir. OVH için bireysel ya da kurumsal herkes "müşteridir". İlk önce bu kavramın tam olarak anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Durum böyle olduğu için kimseye sunucuların aylık ücretlerinde indirim, aylık ücretin yanı sıra "Kurulum Ücretleri"nde dahi indirim sağlanmamaktadır.

Ödeme koşullarına gelince; güncel olan tek koşul: "Sunucu ödemesini peşinen yıllık yaparsanız kurulum ücreti alınmamaktadır" Bunun haricinde ek bir ödeme alternatifi bulunmamaktadır. Yıllık ödenen tutarlarda 12 x (Sunucunun Aylık Ücreti) olmasa dahi aradaki fark en fazla 1-2 EUR oynamaktadır. Yani yıllık ödense dahi gözle görülür bir indirim kazanılamamaktadır.

Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sun Dedicated / Ocranix Murat AYBARS var bildiğim ama söz konusu müşterilerinizin beklediği fiyat ile aynı paralellikte bir teklif almalarını zor görüyorum.

Yani OVH gibi 40€ sınırsız BW li, 100Mbit halıt C2D makine vermezler sanırım.
Yukarıdaki yazımda da belirttiğim üzere "Teklif Almak" gibi bir kavram OVH yapısında bulunmamaktadır. Keza bahsettiğiniz sunucu tipleri "Old Range" olarak adlandırılan sunucular. Peki nedir "Old Range"? OVH her yıl sunucu konfigürasyonlarında ve belirli hat koşullarında değişikliğe gider. Bunlar her yıl yapılandırıldığı için artık isimleri 2008 - 2009 ya da 2010 range olarak adlandırılır. ( http://www.ovh.com/fr/produits/dedies.xml ) Sunucu paket isimlerinden 09 ya da 10 bunu anlamak mümkündür. Bahsettiğiniz sunucu tipleri "X Range" zamanında alınmıştır. OVH'in çalışma prensipleri gereği sunucu başına imzalanan sözleşmede kullanım süresi boyunca konfigürasyon, hat ve fiyatlarda hiç bir değişiklik yapmamayı taahhüt eder. Dolayısıyla "Old Range" serisinden uygun fiyatlı alınan sunucular bu koşullar altında yine sağlayıcının kendi stoklarında bulunduğu için uygun fiyatlara sağlanabilmektedir.

Eklemeyi unuttum, çok özür dilerim. Bu mecrada önerilen bir isim olmak ve bu isim önerilirken gerçekten olumlu yorumlarla anılmak benim için oldukça gurur verici. Önerisini ve/veya yorumlarını eksik etmeyenlere teşekkürü bir borç bilirim. Tekrar tekrar teşekkürler.

Başka yardımcı olabileceğim bir konu?

Murat Aybars