Hiçbir diziyi takip etmiyorum, anlatılanlardan ve denk geldiğim kısımlarından izlediğim kadarı ile düşüncelerim;

Arka sokaklar daki kadar basit tabi tüm operasyonlar.Yada Kavak Yellerindeki gibi ölüler diriliyor normal hayatta da.Kurtlar vadisi ne ne demeli? Diziye kendini kaptırıp abuk sabuk repliklerinden alıntılarla yaşayan ve bunları gerçeğe dönüştürmeye çalışan yurdum insanını görmezden gelemeyiz!Tüylerim diken diken oluyor adını duydukça.
Muhteşem Yüzyıl daki Hamam olayına tepki göstermiş bazı arkadaşlarımız Tabiri caizse açık-saçık olarak nitelendirmişler.Magazin programlarını izlememelerini tavsiye ediyorum bu kişilere..
Namus kavramına gelirsek, Sıla gibi yaşantısı olan bir insanın adı kötüye çıkar normal hayatta, Ferhunde gibi! Bihter kadar akıllı değiller sonuçta yaptıklarını saklamıyorlar ama sılayı herkes seviyor du.Peki ya Fatmagülün Suçu ne ?

Bu dizinin yasaklanmasını uygun gören arkadaşlara sormak istiyorum, bu dizilerdeki herşeyi gerçek mi sanıyorsunuz da Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında böyle bir kanıya varıyorsunuz ?
İlk bölümünü ben de izledim, reklamlarını görmeden, hiçkimsenin bu dizi hakkında bahsettiğini duymadan tamamen önyargısız olarak.Kaliteli çekimi olan sıradan bir dizi işte.
Tarih kitaplarını bile istekleri doğrultusunda değişebilirler yayıncılar ufak tefek değişiklikler yaparak zamanımıza kadar getirebilirler bunu ayırt edemeyiz.Ayırt etmenin tek yolu var araştırmak.

Ha..Ben okurum inanırım diyorsanız buyurun Değişmeden zamanımıza kadar gelen tek Kitap, tek Gerçek kaynak; Kuran-ı Kerim