Proxy ile hit işinin fos olduğunu birilerinin bu işten güzel para kazandığını açıkça söyleyebilirim.
Eğer bahsi geçen hit programları seo da harikalar yaratabilseydi bunu size satarlar mıydı? Adam aldığı her kelimede ilk sıraya site oturturdu sonra adsenseden 5 sıfırlı çekler almaya başlardı bir ayda.
Bu sahte hit programları sadece alexayı sayaçları ve kendinizi kandırmanızı sağlar.
Google her aramada tarayıcınız üzerinde javascript çalıştırır. Ayrıca sitelerde de analytics ve adsense kodları üzerinden ziyaretçi bilgisayarlarında javascrpt çalıştırır. Bu javascriptlerinamacı kullanıcı hareketlerini izlemektir. Yani mesela google aramadan gelen ziyaretçiyi karşılayan adsense kodu üzerinde google aramayı track etme fonksiyonu vardır.
Girin google'da 5 kere forex diye arama yapın sonra video sitesine girin, adsense reklamları video ile ilgili değil forex ile ilgili çıkar. Çünkü google bilgisayarınız üzerinde çalıştırdığı javascript ile bilgisayarınız ile ilgili sandığınızdan çok bilgi elde edebiliyor.
Bu proxy sistemleri üzerinden çalışan scriptler veya programların yapması gereken cookieleri temizlemek ve javascript çalışmasının önüne geçmek. Yoksa google zaten kimin nereden nasıl geldiğini anlar. Eğer javascript ve cookieleri engelerseniz de google sitenize gönderdiği ziyaretçilerin takip edilemeyen javascript kullanmayan ziyaretçiler olduğunu bilir. Google internette hemen hemen hiç bir normal kullanıcının javascriptleri ve cookieleri kapalı halde dolaşamayacağını da çok iyi bilir.
Diğer bir nokta da kelimelerin aranma sayıları. Siz aylık 30k aranan bir kelimede sitenize günde 10k yapay hit göndermeye başlarsanız google ortaya çıkan bu ekstra trafiği aranma hacmini ve hepsinin bir siteye gitmesini de şüpheli bulacaktır.
Bu yapay organik hit meselesi tek başına işe yaramaz ama belli bir düzeye erişmiş siteler için çalışabilecek tek bir versiyonunu biliyorum. Ve kendim de bu forumdan bir programcı arkadaşa daha iyi versiyonunu yazdırıyorum. Ama bu sistemlerin %99'u traş. İşe yarayan sistemi de kusura bakması kimse satmaz.