akbalci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paranın mevcut değerini koruması için döviz, altın, konut vs alırsın. Fakat borsada, hisse senedi, repo vs yada banka faizleriyle çalışmadan üretmeden paradan para kazanma amacında olursan bu faize girer, faizde islamiyette haramdır. Yok dini açıdan ele almayın vs diyerek bana karışamazsın, burası kamusal alan değil..
kamusal alan değil ancak forum kurallarına göre burada konuşulmaması gereken bir konu. Bende sizin gibi faizin haram olduğunu biliyorum ve savunuyorum. Ancak dinimize göre çalışılmadan emek verilmeden kazanılan her para haramdır. (miras fln demeyin bana ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz) Siz dövize yatırınca çalışıyormusunuz? Hayır.

Peki peygamber efendimiz zamanında neden altın gibi kıymetli madenlere yatırmış insanlar. PARALARINI KORUMAK için. Şu anda siz altın aldığınızda siz aldığınız için mi yükseldiğini düşünüyorsunuz. Bana göre altın da bir borsadır. Elin çinlisi amerikalısı bilmem kaç ton altını satsın bakayım elinizdeki altın ne oluyor.

Tamamen yorum meselesi.

Olay gayet net
Benim vicdanım Devletin açıkladığı enflasyon rakamları kadar paramı koruyabiliyorsam rahattır. Üstünde rahat değildir.

Bu konuda başka bir şey yazmayacağım. Benim düşüncelerim bunlar tabi ki sizinkiyle örtüşmeyebilir. Tartışman için teşekkürler.