Resip optimizasyonu derken boyut küçültme demiyorum; kaliteden ferâgati kastediyorum

Muhtemelen paint ile açıp Ctrl+S ile tekrar kaydettiğinizde resimlerde %25 oranında küçültme gerçekleştirirsiniz diye düşünüyorum. Olmazsa; photoshop ile kalite düşürebilirsiniz... En büyük boyutlu, sürekli kullanılan 100 resmi değiştirseniz 1 mb tasarrufta bulunsanız 0.5 GB tasarruf etmiş olursunuz trafikten. Tema dosyalarındaki resimler genelde aşırı kaliteli oluyor. Kalite düşürünce görüntüsü değişmeyen pek çok resim var. 1-2 saatlik uğraşla, belki 1 GB bile tasarruf edebilirsiniz. Sitenizde kullanılan resimlerin kalitesine göre değişir bu
Gzippy ile benim verdiğim eklentiler farklı amaçlar için kullanılır yalnız. Gzippy yetmezse ek olarak bunu da kullanın derim
Neyse çok uzattım yaa; kolay gelsin efendim
Doğru söylüyorsun resimler çok yer kaplıyor.2010 Arşiv Resimleri 11MB yer kaplamış üstelik 12 aylık arşiv değil 6-7 aylık olanı.Bu resimleri upload ederken otomatik küçük boyut olarak ekleme eklentisi felan vardı sanırsam.onu mu kullansam ne yapsam.