Günlük 5K hit için normal bir değer. Sonuçta sitenizde resim vs. kullanıyorsunuz, sitenize giren bir ziyaretçi 10-15 sayfayı dolaşsa nereden baksanız 1 MB trafik kullanır. Bu da günlük 5000 MB o da yaklaşık 5 GB trafik demektir. Bence siz sitenizdeki resimleri optimize etmeye çalışın. En basitinden logo olarak kullandığınız resim 50KB yer kaplıyor, optimize etseniz 15-20 KB'yi geçmeyecektir halbuki.
W3 total cache gibi eklentiler trafiği azaltmaz, sadece sitenizin performansını artırır. Verdiğiniz grafikten anlaşıldığı üzere anormal bir durum yok sitenizde, öyle aşırı anlık yükselmeler falan görünmüyor.
Yorumun için teşekkür ederim.Resimler için bir çare buldum.jquery-image-lazy-loading eklentisini indirip kurdum.bu eklenti sayesinde gereksiz resimlerin açılmasını engelleyeceğim.Eklentiyi bilmeyenler için söylüyorum.Bu eklenti ziyaretçinin girdiği sayfadaki ve önünde duran resmi açıyor.sayfada aşağıya doğru indikçe önüne gelecek resimleri açıyor.Böylece gereksiz yere bütün resimler çağrılmıyor.eklentiyi yeni denemeye başladım.Faydasını gördükçe burada paylaşacağım.