SametAras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Gayet güzel bir konuya değinmişsiniz. Fakat bu yaptığınız şifreleme kolaylıkla kırılabilir. Üstelik ioncube'yi çözmeden. Site adresini $_SERVER['HTTP_HOST'] ile alıyorsunuz. Fakat

$_SERVER['HTTP_HOST'] = 'önceden lisans almış alan adı';
Yazarsak ne olacak? Ayrıca eregi fonksiyonu PHP 5.3.0 sürümünden sonra tavsiye edilmiyor.
eragi fonksyonu değiştirebilinir amaç varmı yok mı kontrolu, zaten spoffing i aşmak için md5 e farklı smileler ekledim fark ettiysen, bu hesaplamayı senden baskası bilmezse sorun olmuyor. yanı ztn sen ioncubeledin, adam domaini düz md5 lerse olmaz, farklı sonuc cıkar bu mantıgı vbulletin kullanıyor mesela. normal user şifrelerinde bile, mesela phpmyadminden kullanıcıya düz şifre versen md5 e bastırsan olmuyor, ufak bi algoritma değişikligi var vbde o kadar.

BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
makale için elinize sağlık yalnız hatıtlatma yapalım

uzaktan lisans kontrolu sakıncalıdır , şimdi benim yazımları 250 site kullanıyor diyelim
1 site 50k hite dayanırsa server load olur

ne yapmak lazım

kendi içerisinde lisans kontrolu yapılır eğer ters durum varsa mail gönderir veya tüm dosyaları siler
bu lisanslar ***** projelerindede kullanmıştım o yuzden sık domain değişikligi istiyorlar zırt pırt sırf adama özel şifreleme yapmak istemediğim için sunucu kontrollu yaptım, load sorununa gelince, ben sadece admini şifreliyorum bu mantıkta normal kullanıcı arayuzunude güvenlige alabilirsin, ilk girişte bi kontrol yapıyor sonra session a alıyor, sonra bi daha sorgulamıyor sıkıntı burda değilde, veritabanından her kontrolde çekmekte. ben bunu şu şekilde aştım, veritabanında yine bilgiler ancak, bir lisans eklediğimde, tekrar XML oluşturuyorum, sitemap mantığında, yani 250 tane lisans olsa id ve lisans keyını girse taş çatlasın 10 - 20 kb tutar xml dosyası, buda loadları yükseltmiyor daha fazla lisansa sahip olduğum için denedim, sorun yok, 2-3 yıldırda problem yok, 2-3 yıldır bu lisanslama mantıgını kullandıgım ıcın eragi eskimiş olabilir onuda farklı bi fonksyonla değiştirdikmi yeterli