Merhaba arkadaşlar başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum, sanırım beni sizden iyi kimse anlamaz bakalım ne yorumlar gelecek.

2 yıllık bir arayışın ardından bir dil kursunda bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım.aradan 1 hafta kadar geçti ve bir üniversite gençlik sitesi temsilcileri sitelerine banner reklam koymamız için teklif sundular.Sitenin hitinin günlük 120k olduğunu söylediler.Bende uzun zamandır bu işlerle uğraşan birisi olarak ilk önce inanamadım ve analytics raporu istedim.Eminimki sizde aynı şeyi yapardınız.Gelen raporlar pdf şeklindeydi ve dediklerini doğruluyordu ama sitenin Alexa durumu içler acısıydı, 1.7M civarında alexa değeri olan bir sitenin 120k hiti olması saçma gelmişti.Gelen arkadaşa sordum ve cevap aynen şuydu "Türkçe siteler alexada üst sıralarda çıkamaz", direk patronumun yanına giderek bu adamlar bişey bilmiyor ben olsam imzalamam veya deneme süresi isterim dedim.Tabii 1 haftalık bir elemanım ve daha hiçbirşey kanıtlamamamışım.Bu yüzden direk imzalar atıldı aylık 1000 TL'den siteye reklam verildi fakat parası 1 hafta sonra verilmek üzere anlaşıldı.Banner yapma garantisi verdiler ve o gün ayrıldılar.10 gün civarında bir banner yazışmasından sonra siteye reklam konuldu, bende bununla beraber analytics verilerini almak için takibe başladım.3 gün içinde referral ile bize gelen hit sayısı sadece 35ti.Tabiiki sonuçta tık bazlı bir anlaşma yapılmamış ama günlük hiti 120k olduğunu iddia eden bir siteden header banner alınıyor ve aylık 1000TL veriliyor, doğal olarak insanın beklentisi de büyük oluyor.Patronuma raporu sunduğumda bu nasıl saçmalık diyerek karşı tarafın patronuyla görüştü.Sonra patronum siz bilgi-işlemcimizi ikna edin diyerek topu üzerime attı.Beni arayan ve 40 yaşında olduğunu söyleyen beyefendi, 20 senedir SEO ile uğraştığını söyleyip nasıl bir sahtekar olduğunu belli ediyordu zaten.Alexayı sorduğumda ise Alexayı ben umursamıyorum diyordu.Bana bir örnek göstermesini istedim alexası 1M olup günlük 100k hit alan bir site ama yanlış anlamayın bu site bir günlük 100k hit almayacak düzenli olarak bu hiti alacak.Ben böyle birşey olacağına inanmıyorum dedim ve tam 2 saat konuşmanın ardından ben tatmin olmadım ve asla olumlu rapor vermem deyip telefonu kapattım.

"Adamın açıklaması sitesindeki ziyaretçilerin bizim hedef kitlemiz olduğuydu, benim cevabım ise 1000 TL sana vereceğime adwords reklamı alırım hedefi tam 12den vururum oldu."

Olan olmuş patronumla anlaştılar ve 400TL banner tasarım ücreti alıp sözleşmeyi yırttılar.Fakat anlaşmayla hiçbir alakası olmayan ve olaya sonradan giren satış müdürümüz ben, karşı tarafın patronunun olduğu bir odada adamla ılımlı konuşmaya çalışarak, ben halledicem reklamı devam ettiririz demeye başladı.Birde üstüne benim tanıdığım zehir gibi bir bilgi işlemci var ona soracağım dedi.Bu laftan sonra adam benim hiçbir lafımı dinlememeye yüzüme bile bakmamaya başladı.Bunun üzerine odadan çıktım ve patronun odasına gittim, reklam anlaşmalarına artık karışmayacağımı, satış müdürümüzün tanıdığı çok iyi bir bilgi işlemci olduğunu ve artık ona sorulabileceğini söyledim.Kendisi durumu anladı ve kapıyı kapatmamı söyledi.Kapıyı kapattığımda kurumunu koruduğum için teşekkür eden patronum vardı ama satış müdürümüz denen ikiyüzlü hemen kapıyı vurdu içeri girdi ve kendisini ikna etmeye çalıştı ama patronumun tek derdi bu işi bir an önce bitirmekti.Farkına vardım ve odadan çıkıp mesai bitimini bekledim.

"Satış müdürümüz sitenin facebook hayran sayfasında 32bin kişi var buna ne diyeceksin dediğinde ise cevabım r10 facebook sayfasındaki ilanlardan oldu.Biliyorsunuz burada facebook sayfanıza belirli bir ücrete binlerce kişi toplayabiliyorsunuz.Onlara vereceğim 1000TLnin 500üne kaç kişi toplardım bilemiyorum.Ayrıca hedef kitle olmasa da benim de yaklaşık 1M üyeli bir forumum var hiç olmadı onu kullanırım reklam işinde."

"Satış müdürümüzden bahsedeyim biraz; şirkette 2 bayan ve ben çalışıyoruz, sabah kapıyı ben açıyorum satış müdürümüz sonradan geliyor 10:30 civarında.Beni yanına çağırıp diğer bayanın hakkında atıp tutuyor, öbür bayan geldiğinde ikisi birleşip patronun hakkında atıp tutuyor ve ben bunların hepsinde yanlarında oluyorum, başlığın anlamı da budur."

Şimdi bunu neden anlattın diyeceksiniz ama içim içimi yiyor bir yerde hata mı yaptım diye.Satış müdürü bütün kurslar orda bizde olmalı gövde gösterimizi yapmalıyız derken ben o siteden bize gelecek dönüşümü düşünüyorum.Bu kadar anlattım yazdım sizden yanlışlarımı söylemenizi bekliyorum.Siz olsanız ne yapardınız?