ototu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar turkcell'in yeni çıkardığı akıllı telefon t10 ile ilgili bir domaini ben almıştım fırsat olmadığı için siteyi hiç açmadım. bugün domaini reglettiğim siteden mail geldi. turkcell'in domainle ilgili beni şikayet ettiğini yazıyordu gönderilen mailin ekinde. yapılan şikayetin sonucunda domain şu an benim kontrolümden çıktı. şikayetten sonra yaşanacak süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi?

mesela ilk sorum şu: bana gelen mailde şikayetin ingilizce yapıldığı ama benim sözleşmemim türkçe olduğu için itiraz etmem halinde yazışmalarda türkçe nüsha da olabileceği gibi bir madde yazıyor. Fakat yazışmaların ingilizce olmaması için geçerli nedenlerinizi sıralayın diye bir şey yazmışlar neden olarak ne yazsam olur?

konu acil olduğu için cevaplarınızı bir an önce verseniz sevinirim
o telefon markası turkcell tarafından tescillenmiş ise senden alır fakat sen o telefon cıkmadan ve o markayı tescil etmeden domaini tescil etmişsen ve bu konuda delil gösterebilirsen avukatına simdiden danış derim..

domaini ilk gelen alır diye bir kaide yok.. tescilli marka ise değil o domaini , domainin adı gecen jenerik olmayan ve onun isminden kazanc saglayacak domaini dahi alamazsın..