rss için kullanmak üzere blog sitemdeki son 10 girdiyi rss vermek istiyorum. daha önce xml'e kısıtlı sayılarda bulaşmışlığım var, ama nasıl yapıldığını biliyorum. hatta manuel olarak xml dosyasıyla rss hazırlayabiliyorum. diğer taraftan da biliyorum ki xml'in içinde asp işlenemiyor.

peki şunlar doğru mudur?

çoğu rss okuyucu, asp uzantılı dosyayı rss olarak çalıştırmak istemiyor, bu yüzden xml olarak belirlemek gerekiyor uzantıyı. uzantısını xml olarak belirlediğimiz dosya içerisinde dinamik bir dil kullanamıyoruz. bu durumda da rss yapmak istiyorsak xml uzantılı bir dosya yapacağız ve içeriğini de her yeni birisi siteye girdiğinde (veya siteye her bir ekleme yaptığımızda) asp kullanarak xml'i yeniden oluşturtmamız (fso) gerekiyor.

doğru mudur bu eğer bu doğruysa, bu saçma değil midir? neden asp'yi rss olarak çalıştırmak istemez rss okuyucular?

eğer yanlışsa blog sitemde son 10 girdi için kullanmak istediğim rss feed için ne önerirsiniz. ben her güncelleme yaptığımda yeni xml dosyası oluşturacağım ama sanki böyle olmamalı, bilmediğim birşey varsa aydınlatır mısınız?

buraya kadar okuyan herkese ayrıca teşekkürlerimi sunarım. saygılar