Bundan 1 hafta kadar önce arkadaş bizdende link almıştı.
R10'un kapalı olduğu dönemlerdi. Ödeme gelmemişti ama R10 kapalı olduğu için sorun olmuş olabilir diye birkaç gün beklemiştim.
Ses çıkmayınca arkadaşa Pm attım. Gelen cevapta, "yetkili arkadaş burada yok. Bugün mutlaka ödemenizi çıkıyoruz" yazıyordu.
Yine birkaç gün daha bekledim. İnsanlık halidir, 3 kuruş için sürekli istemek ayıptır dedim yazmadım. Ama 5 gün geçmesine rağmen cevap gelmeyince, 2-3 adet daha Pm gönderdim bu Pm'lerede cevap gelmedi. (Pm içeriğinde ödeme gelmediğini, bir problem varsa bildirilmesini rica ettim.) Yani, kusura bakmayın sorun oldu vs. dense linki kaldıracaktım.
Onca Pm göndermeme rağmen geri dönüş yapılmayınca, linki kaldırıp
arkadaşada muhteşem iş anlayışı için teşekkür ettim ve Artık kesinlikle ödeme yapmamasını, ödeme gelirsede geri iade edeceğimi yazdım.
En azından buna cevap yazar diye düşündüm ama buna dahi cevap gelmedi.
Amacım kimseyi rencide etmek ya da küçük düşürmek değildir kesinlikle.
Bir ticaret yaparken, elbetteki sorunlar olabilir, vazgeçme durumları olabilir. Ben linki ekledim. Ödeme zorunlu diye bir durum yok. (bu benim ticaret anlayışıma göre böyledir.)
Alıcı bir sorun olduğunu belirtip, linki kaldırmam için ricada bulunursa, elbetteki anlayışla karşılayıp anında kaldırırım linki.
Ama bu yapılmadığı gibi, kale alınıp cevap bile yazılmadı.