P0NT3G adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O senin Halil İnancık dediğin kişiyi ve yaptığı çalışmalardan kimlerin kazanclı cıktığını araştırsan iyi olur dostum bu bir.
İkincisi Türkiyenin en büyük tarihcisi demek biraz abartılı olmadı mı
üçüncüsü harem diye bir kurum yokmuydu demişsin sen yurtdışında yaşıyorsun değil mi belli arkadaşım orası buraya baya bir uzak kalmış buradaki davulun sesi oraya hoş geliyor sanırım senin anlamakta güclük cektiğini ben gayet güzel anlıyorum sizler araştırma yapacak fırsat bulamıyorsunuz galiba oralarda.
Osmanlı Hakkında ne kadar idam edilmiş 600 yıl da ne kadar işlem yapılmış bir görün tarihçilerimizin tarihimizi ne kadar sevdiğini ve gurur duyduğunu görün elin uşaklarının veyahut köpeklerinin diyeceğim söylemiş olduğu sözlere inanıp gelip burada bana içimizdeki (... ) nin soylemleri gibi osmanlıda çarpık bir düzen vardı dersen bende beyninizdeki algılama bozuluğu için araştırma tavsiye ederim ki eğer sen umurumdasın sanma istediğine inan ama başkalarına da düşünceni empoze etmemen için de uyarıda bulunurum. Osmanlıyı iyi okuyalım iyi anlayalım damarlarımızdaki kanın hakkını vermiyoruz veremiyoruz bari kanı kötülemek yerine hiç konuşmayalım daha iyi.
Ne kadar cok seviyoruz taraf olmayi, hemen birini karsimiza almayi.
Ben Osmanli ile ilgili bir sey soyledigimi hatirlamiyorum.
Halil Inancik konusunu ise burada seninle tartismam, zira Halil Inancik isminin ne kadar buyuk oldugunu ben degil, Turkiye'nin onde gelen tarihcileri soyluyor hocamiz diyorlar.
Neyse gereksiz yere konu uzasin istemiyorum ...