Atatürk ün kötü taraflarını göstermek moda oluyor, demokrasi oluyorda buna verilen tepki ne? ya gerçeklik varsa? nerden biliyorsun tarihçimisin? sende ondan bundan aktarılan bilgilerle burda konuşuyorsun.. spartacus gibi bir dizi yapmaya çalışmışlar ordada ne sahneler var avrupanın köklerine hakaretmi etmiş oluyorlar, tamam yalan dolan şeylerse karşıyım ama tarihimizde böyle şeyler varsa bunu göstermek Kanuniyi ve bizi küçültmez...
kendisini sevmem ama Taraf Genel Yayın yönetmeni Ahmet Altan bakın ne demiş;
tahta aklını kaybetmiş padişahlar nasıl geldi ozaman? bu sistem en iyi sistem diyebilirmisin? osmanlı neden çöktü? bu korku yüzünden sancaklara gidemediler, kafes usülü yetiştiler, herkesten korkar oldular aklını kaybeden bile oldu ve sistem bozuldu.. baştaki gibi iyi, tecrübeli padişahlar çıkmadı tahta artık... şimdi derinlemesine çözümleme yapacak değilim, öyle karşıdaki kimseyi hemen küçümsememeyi öğrenin, bizzat araştırmanız varsa buraya kanıtınızı koyun destekleyin, yorumlar tarih bilgisi değildir, o senin yorumun.. vatan sevgisi diye görülüpte yapılan birçok şeyin bizlere neleri kaybettirdiğini hala görüyoruz
aklını kaybetmiş padişahlar tahta nasıl geçti demişssin bende sana şehzadelerin aldığı eğitimleri araştır derim.
Bu sistem en iyi sistem diyebilirmiyim hayır en iyisi demokrasi fakat o zamanlar bu mümkün değildi bunu unutma.
Osmanlınınm çöküşünün sancaklara gidemediğini yazmış olan dostum sanckların başınaa buyruk olduğunu mu düşünüyor eyaletlerin başında kimler vardı iyi öğren kendinle çelişme.
Baştaki gibi demişsin osmanlının kaç yılda yıkıldığını düşün ayakta kaldığı zamanı düşün sanki başka 5-10 sene ayakta kaldı sonra yıllarca bozuldu gibi anlaşılabilir bu yazından.
Seni küçümsemedim düşünceni küçümsedim taht a gemiş padişahar deliriyor dediğinde sadece 93 gün tahtta kalmış bir padişahı görüp 600 yılı yargılıyorsun
Yorumum uslubumdur. Yazdıklarımdan soylediklerim değil, Vatan sevgisi belki size birşey kaybettirir cahilce olursa ama uşaklık edenlerle aynı düşünceyi paylaşmak benim oğlumu da sizlerin düşüncelerine sahip bir yerde yetiştirmek gittikce zor hale geliyor ülkede zaman geçtikçe deforme olmuş aldığınızı medeniyete sığınarak çarptırmanız hoş değil