edomedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşım sitene girdim baktım şimdi bir kaç önerim olacak iyi değerlendirmeni tavsiye ederim.

1) HTML bilginin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bot yazmak çözüm değil, botun veritabanına eklediği içerikleri doğru düzgün şekilde yansıtmak botun içerik çekmesinden çok fazla önemlidir. Bot içerik çekmesede elindekileri iyi değerlendirme fırsatın her zaman olmalıdır.

Eğer sitende içeriğin sunumunu yalın bir şekilde yaparsan kullanıcın içeriğe odaklanırsa sitende daha çok kalır, kullanıcının içeride daha çok kalması ise senin sitenin diğerlerine referans gösterilmesi ve gerçek backlink almanın yoludur. Sakın olaki sağdan soldan link almaya çalışarak bu işi ilerletmeye kalkma. Eğer siten kaliteliyse başkaları sana link verecektir (kullanıcıların). Eğer kaliteli değilse zaten takla atsan dahi hiç bi şey elde edemezsin.

2) Sitede 1 milyon video var ve sayfaların açılmıyor. Eğer sayfalarının sunucundan çıkış süresi 0.5 saniyeyi geçerse sen yandın demektir. Siten pek yol kat etmez. Hiç bir arama motoru alternatiflerin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda senin sitende bir sayfanın yüklenmesi için 3-5 saniye beklemez. Hiç bir kullanıcı da beklemez ve sayfandan çıkarlar. Arama motoru eğer sitendeki sayfları 0.5-0.7 saniye arasında alabilseydi ve html 'in düzgün kodlanmış olsaydı, şu anda sitenin hitleri buralarda olmazdı.

Yapman gerekenler:
1) Derleme sürelerini 0.5 saniye ve altına çekmelisin, yoksa indexin ve hitin yükselmez.
2) HTML kodlarını daha iyi yaz ve site USER-FRIENDLY olsun. Büyük siteleri örnek al. Her insan ve her sistem yalın işlerden hoşlanır. Elalemin cicili bicili sitelerine özenme. Bak youtube'a yalın ve kullanışlı. Youtube, youtube olduğu için büyük değil. Background'daki hizmetler stabil ve sayfa yalın. Herkese hitap ediyor.
3) Hitin yükselene kadar splash reklamı kaldır.
4) İşe veritabanını optimize etmekle başla. Zaten yavaşlık sql'lerinden kaynaklanıyordur. (1 milyon videon varsa veritabanına en az 4 gb dedicated ram vermelisin) bu da 6-8 GB ram'i olan bir makinenin olması demektir...

Kod yazmaya çalıştığın için sana yardımcı olmak istedim. Eğer gerçek bir web programcısı olmak istiyorsan, PHP-ASP; HTML; CSS; JAVASCRIPT; SQL dillerini muazzam harmanlaman gerekir. böyle codersın. Ama iyi harmanlarsan programcı olursun. Umarım bi gün programcı olursun... Başarılar dilerim.
Ben zaten iyi derecede PHP bilen bir programcıyım Bu arada sitede splash da yok :S Fakat dedikleriniz not ettim ve vakit ayırıp yorumlarınızı belirttiğiniz için teşekkür ederim...

NeLph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle şunu belirtiyim. yorumları okuyamadım bir tek açılan konuya bakabildim.

sonralıkla google bir sitede oluşabilecek milyonlarca içeriğe hiçbir şey demiyor. dediği tek şey metaların düzenleri. ayrıca youtube gibi yerden 1 milyon video çekmnekte en büyük sıkıntılardan biri. dailymotion , vimeo , youtube gibi 3-5 çeşit yerden video derlemek ve buna göre meta düzeneği oluşturmak en mantıklısı. bu işi script ile çok rahat yapabilirsin.

bunu yaptın iş bittimi. bitmedi..

en önemli nokta site içi seo. site içi seoda çok farklı yollar oluşturman lazım. misal video adlarını direk seo oluştur. id veya youtube id sini değişik varyasyonlara sokmak sana pek işey kazandırmaz. yapabileceğin en güzel yol site içi seoda semantic anlayışlardan yararlanmak. misal tarkan videosu izleyen birine sürekli tarkan videoları döndürmek. misal 9 benzer videodan 3 youtube 3 dailymotion 3 de farklı video servisinden video koymak vs.

son olarak şunu belirtiyim. ne yaparsan yap, yaptığın bu sitenin ömrü uzun olmaz. 3-5 ay tutarsa tutar. sonrası için çok çakallıklar yapman lazım. ama tuttumuda tr piyasasına göre inanılmaz hitler alabilirsin.
Videoların youtube ile alakası yokki :S Sitede taş çatlasın 2K video youtube'dan çekilmiştir onun dışındakilerin hepsi özgün kaynaklardan çekilmektedir Siz sanırım siteyi Youtube API sitesi felan sandınız fakat alakası yok bilginiz olsun. Fikir ve önerilerinizi dikkate alacağım, vakit ayırıp yorumladığınız için teşekkür ederim...