Onlarada belki wordpress.com üzerinden olabilir =) . Bende buna benzer bir yöntem kullanıyorum açtığım konularda. Ama sadece konularda kullanıyorum . Önce kendi konumun indexlenmesini bekliyorum daha sonra 5-6 saat aradan sonra özetini çıkartıp bloggerlara yayıyorum konuları . Konuların gözükmesini istediğim kelimede bloggera açtığım konuların sonuna link veriyorum o kelimeyi gösterek.
Yani kendi konularımı çalmış gibi yapıp , keyword kullanarak kaynak gösteriyorum . Birçok konuda işe yaradı en azından denenebilir. Ama kalıcı linkler için faydasını bilmiyorum.
Aynı şeyi bir süre önce deniyordum. Article sitelerinde makaleleri paylaşıp altında direk anchor text olarak sitemdeki makalenin sayfasına link veriyordum. Çok bariz bir şey farkettim mesela articlesnack' te bir makaleyi yayınladım. Yayınlayana kadar 3. sayfadaydı site. Yayınlar yayınlamaz articlesnack teki makale 2.sayfadan girdi ve ve benim 3.sayfadaki link kayboldu. Aradım baktım 800 de yok. Sonra google ın kafasıyla düşünmeye başladım. Ben google olsam neden birebir aynı iki makaleyi arama sonuçlarında kullanıcıya göstereyim ki? Bunlardan daha kaliteli içeriğe sahip olan sitenin makalesini yayınlamak daha mantıklı. Bu sonuca ulaştıktan sonra bir daha böyle bir şey yapmadım. Bilmiyorum belki hedeflenen kelimeye göre değişebilir bu durum ama ben zararını gördüm açıkçası.