tamam çok güzel bir noktadan tuttun konuyu biraz daha açmak istiyorum.
sql,mysql,mssql bütün veritabanları siz php "veya yazılım dili herneyse" alanında listeleme yaparken veritabanı php den gelen emirleri uygular ve size istediğiniz sonucu sayfanıza yazdırmanız için php ye aktarır. buraya kadar aynı fikirdeyiz. sql gelen sorguyu saniyenin binde biri gibi bir süratla işlem yapar tablo adınızı arapca bile yazarsanız size listeler ama hiç kimse ingilizce terimler ile arapca terimler arasındaki listeleme hızını eşitliyemez bu çok ufak bir etken ama sonuçta etken. ingilizce bilen bir sql ile ingiliz kökenli bir sql gibi düşünün. 2si size aynı sonucu verir ama aradaki dile getirme yani listeleme farkı ister istemez meydana geliyor. senin bahsettiğin alfabetik sıralama sql için bir fark! hmm aslında bunu ne üstlerimden bunu duydum nede çevremden yani bunu yeri geldiğinde denemek gerekir.
+ madem konu yazılım açığına geldi şunuda paylaşmak isterim. iframe biliyorsunuz yeri geldiğinde can sıkan bir bela olabiliyor ve dikkatinizi çekmiştir genellikle index.php gibi alanlara bulaşmaktadır. index.php kullanmak yerine main.php veya go.php şeklinde anasayfalarınızı ayarlıyabilirsiniz sunucu yönetiminde giriş sayfanızın bu olduğunu tanımlamanız yeterlidir. şimdi muhakkak 1 2 arkadaş çıkıp ben maximum güvenlikli yazılım kodluyorum benim başıma iframe gelmez diyecektir. evet gelmeyebilir işinde profesyonelde olabilirsin ama hani bunuda dikkate alırsan bir zararın olmayacaktır. diğer konudada bu konudada asıl amacım bu zaten hani ben bunu biliyorum ve içindeyim seninde bilmeni isterim, ister uygula ister uygulama sana kalmış. ben bilgimi paylaşıyımda her yazılımcı kendi yazılımından sorumludur.
Elbetteki Paylaşım ve Bilgilendirme için Teşekkür Ederiz Sizinde dedigini gibi Herkoyun kendi bacagindan meshuLdur. Amacimiz daha istikrarli bi sistem elde etmek..
Elbettekide buda sizlerin bizlerim bildiklerimizi paylasmakla ogrenilecek bilecek seyler. Neyse Aklimizin Bi Kosesinde Bulunsun Denemekle/uygulamakla birsey kaybetmeyiz. Tekrar Tesekkurler..