Fizy zaten youtube üzerinden yayın yapmaktaydı, ama içeriklerde youtube dan çekim yapıldığı ibaresi olmadığı için Muyap çok yüklü bir tazminat istiyordu fizyden. Ya benim anlamadığım bu şarkıcı tayfası orda burda şarkım okadar tıklandı bukadar tıklandı videom bu kadar izlendi diye yırtınırken müyapın sadece dinletme servisi veren bir siteyi ki Google in zamanında satın almak istediği bir portaldır kendileri neden kapatma davası açtığı hala daha tartışılır
Şöyle anlatayım. Telif hakkı sanatçıda değil yayıncıdadır. Yani şarkıcı bir şarkı söyler ve yayıncı ile anlaşma yapar "Ben istediğim yerde şarkımı söyler konserimi veririm ama bu görüntüleri ve şarkı sesini satmayacağım, konser gelirleri bana ait. Diğer kaset ve klip işindeki para senin. Telif hakkı da senin" (Bunu bana söyleyen unkapanındaki çok eski bir esnaf) Şimdi birkaç sanatçının aynı zamanda yapımcılık ve yayıncı şirketi var, yani telif haklarını kendi şirketlerinde değerlendiriyorlar. Yoksa onlarda sesini çıkartmayacaklar. Çünkü ne kadar korsan o kadar bedava reklam ne kadar bedava reklam o kadar konser o kadar davet. Yayıncılar da baskı yapıyor böyle dengesizlikle kapattırıyorlar siteleri. Ona bakarsan bir cd maliyeti ne sanatçı maliyeti ne cd ne kadar 15 lira. Sat bunu 3 liraya herkes alsın değil mi ama.
Neyse sonuna kadar dinleyeceğim yaşasın fizy