konuyu nerenle okuduğunu bilmiyorum ama adsense siteyi yavaşlatmıyor gibi bir tabir yazmadım
makale vs olarak paylaşım da yapmadım.
kendi sitemde 1 aylık değişimi ortaya koydum - 1 ay öncesi ve 1 ay sonrasıyla beraber.
isteyen uygular isteyen uygulamaz dedim
hiçkimseye analytics kodlarını kaldırın demedim.
adsense banları analytics ile alakalı olsaydı benim hesap çoktan banlanmıştı.
kendi "komplo teorilerini" kendine sakla

ya da madem bu kadar güveniyorsun teorilerine vs seni alsınlar google'a
CakirTurk un yazdığı yazıya %100 katılıyorum. Şimdi uzun süredir Alexa ile ilgilenen ve yabancı forumlarda Alexa ile ilgili herşeyi herşeyine kadar okuyan biri olarak şunu söyleyim.
Arkadaşın denediği olayı bende 2 ay önce denedim.
Analystic kodunu kaldırdım.
Normalde siteye günde 200 tekil 500 de çoğul ziyaretçi geliyordu.
Ancak Alexa da 3 günde 3000 düşüş yaşıyordum hergün(755000 den itibaren)
Sonra Analystic kodunu kaldırmamın üzerinden 15 gün geçti yada geçmedi bu sefer neredeyse yine günlük aynı ziyaretçi aynı çoğul ile Alexa da günlük 5.000 düşüş yaşamaya başladım ve sonundan 290000 e geriledim 1 ay 10 gün boyunca.
Alexa ile Google ın veri paylaştığı aşikar.
Zira Alexa toolbar da arama işlemini Google üzerinden yapıyor.
Ayrıca Alexa ya Microsoft ta ortak.
Ben şu kanıya vardım. Şimdi çoğu webmaster Alexa dayanışması ile bu işe Alexa düşürmeye çalışıyor.Alexa da illaki bunu biliyordur. Webmaster lar belirli bir Alexa programına 25-30 site ile katılıp, neredeyse tam gün pc lerini açık bırakıyorlar ama çoğu webmaster belirli bir limitin altına düşemiyor Alexa da. Ve buda bence Google Analystice bağlı.
Çünkü zannımca Analystic verilerini Alexa kendininkilerle karşılaştıyor. Analystic in tekil hiti saydığını düşünürsek ve Alexa dayanışmasında caydırıcı rol oynadığını hesaba katarsak konuyu açan arkadaşa kesinlikle katılıyorum.
Ben bu işlemi Wp sitemde denemiştim.
Şimdi birde Vbulletin sitede deneyip daha kesin bir sonuca varma niyetindeyim.