Merhaba arkadaşlar css kategorisini istekten çok birazda faydalı kategori haline getirmek için bazı bölümler hakkında anlatım yapmıştım bunlardan bir tanesi
Divlerde kenarlara ovallik verme diğeri ise
Resimlere saydamlık verme (opacity) konusuydu şimdi ise css ile fare imleçleri özelliklerinden bahsedeceğim. Bu anlatımlarım başlangıç seviyesinde anlatımlar olduğu için css bilen arkadaşlarda konuyu dağıtmak yerine fayda sağlayacak şeyler yazarlarsa sevinirim.
öncelikle örnek bir stil dosyası oluşturalım mesela
.ornek{
width:300;
height:300;
background-color:999;
border:1px solid #000;
cursor:crosshair;
}
yukarıdaki width(genişlik) height(yükseklik) background-color(arkaplan rengi) border(kenar) ve esas alanımız olan cursor(imleç) ana html sayfamızda bir div class oluşturarak örnek görebiliriz
<div class="ornek">örnek</div>
gibi bir örnek oluşturursak eğerki cursor özelliğini anlatabiliriz cursor yani imleçin bir kaç özellikleri var help crosshair vs. gibi bunları sıralayacak olursak eğerki
crosshair
help
move
pointer
e-resize
burdaki mantık fare ile belirttiğimiz bölgeye geldiğimizde imleçin değişmesidir bunları farklı alanlarda kullanabiliriz örneğin belirlediğimiz üye ıd ve şifre giriş bölümlerinde değişik ve estetik olur tabi bu sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şeydir yada açıklama bölümü varsa bir yerde oraya mause ile gelindiğinde cursor ile help özelliğini kullanarak açıklama ve yardım ettiğinizi belirtir yani sitenizi klasik bir site den uzaklaştırmış daha yaratıcı ve gelişmiş bir site haline getirebilirsiniz.