Heryer vatan toprağı hocam,
sen gitmezsen ben gitmezsem sonunda oraları başkalarına kalır unutma.
Bence hepsini tercih et, Allahtan hakkında hayırlısını iste.
Gerisinide boşver.
Dostum tabii ki bu vatan bizim toprak bizim ama bir de bu ülkenin bazı gerçekleri var malesef.Hani bekara karı boşamak kolaya dönüyor iş.Ben biliyorum ki bazı yerlerde insanları eziyorlar zorluyrlar ve bir şey yapamıyorsun.Çünkü gemileri yakıp gidiyorsun oralara ordan kaçıp geri döndüğünde aynı şekilde burda devam edebilir misin düzen bozulmuş bilmem ne..
O yüzden sıkıntının olmadığı yereri tercih etmek daha mantıklı.şunu da düşünmek lazım buralarda kadronun açık olma nedeni biraz da bu yerlerde oturup sınavı kazanan adamların buraları tercih etmemesi olabilir mi ?
Neyse konuyu dağıtmayalım yanlış yerlere uzayacak..
Rize / Kalkandere de 2 yıl yaşadım.
İnsanları çok cana yakın, hastahenesi çarşıya girerken hemen yukarı bir bayırda.
Şirin bir ilçe, merkeze giden yolları çok keskin virajlı.
Sel durumları olabiliyor.
dün rizeden biriyle görüştüm kalkandere fazla tutucu o yüzden yazmayın dedi
Bunlar trabzonun ilçeleri ve pat diye de merkeze gidemezsiniz fakat bunların arasında en yakın yer yomra. 15 dakikada trabzonun merkezine gidersiniz. Akşam saatlerinde fırınlar pek açık olmaz sanırım fakat meydanda yada Üniversitenin orasında yani kalkınma da gece yarısına kadar açık yerler mevcut. Yomraya da yakın olan yer kalkınma oluyor

Ama yomradan o saatlerde kalkıp gelmek için de dolmuş bulamazsınız. Aracınız olması gerekir

Aracınız yoksa da dolmuşlar sanırım 8'e yada 9'a kadar var. Merkezde oturduğumdan dolayı o konular hakkında pek bilgim yok bu taraflarda her an dolmuş bulabiliyorum
arabamız yok önemlide değil yeterki rahatsızlık olduğunda hastaneye rahat ulaşabilelim.
Eğer van'a gitmek istersen bana ulaş biz ambarız van iline çalışıyoruz yardımcı olurum nakliyede sana.
sağol hocam