Trabzon çok büyük şehir değil zaten ulaşımı kolay olur fakat hem okula hem hastaneye yakın olayım diyorsanız eğer gülbaharhatun mahallesinde cumhuriyet ilköğretim okulu mevcut. Okulun az aşağısında (1,2 dakikalık yol) Numune hastanesi var. Burası stada yakın yerdir üst sokak avni akerin olduğu yerdir. Avni akerin aşağısında Numune var az ilerisinde sigorta hastanesi var. Tanjata çıkan yolda ise Özel Karadeniz Hastanesi mevcut. Cumhuriyet ilköğretim okulunun dışında numune hastanesine yakın olan bir de 100.yıl ilköğretim okulu mevcut.
Hayat fazla pahalı değil gerçi biz alıştığımız için öyle geliyor sanırım. Büyük şehirden gelenler fiyatların onlara göre biraz pahalı olduğunu söylüyor ama doğma büyüme buralı olduğumdan dolayı o konu hakkında pek bir bilgim yok

Diğer sorunuza cevabım ise; eskiden olsa sosyal hayat yok derdim fakat artık Trabzon kendine göre baya bir gelişti. Özellikle forum alışveriş merkezi açıldıktan sonra. Trabzon'un yarısı tüm gün orada

Ayrıca merkeze çok uzak değildir.
İnsanları ise cana yakındır ama bunu malesef genelleyemiyorum. İnsandan insana değişiyor işte

Ama genel olarak sıcak kanlıdır birçoğu.
Umarım detaylı anlatım olmuştur. Aklınıza takılan başka sorularda varsa yardımcı olmaya çalışırım
http://www.trbcumhuriyet.com/
Trabzondaki açık yerler..
hastaneye yakın olsun derken ulaşım kolay olsun.Bizim memlekette bir yer yazalım dedik köyden ilçeye haftada 2 gün ulaşım varmış dolayısıyla sıkıntılı ..
sosyal hayat derken de kastettiğim şu akşam belli bi saatten sonra bakkala markete gidebiliyor muyuz ?
mesela manyas ta bayram günleri fırınlar kapalı

arife günü ekmek almazsan yandın

bu tip şeylere önem veriyorum yoksa istanbul dayız da her gece eğlence her gün sinema yapmıyoruz