ConPix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatında bikere kelime-i şahadet getirip sonra nolursa olsun cennete gireceğim demek olmuyor ne yazık ki.İnsanı dininden eden birçok sebep var.Aşağıdakilere bi göz atın isterseniz.



16- Kur’an-ı Kerim’in hükümlerinden ve kanunlarından daha üstün kanun ve hükümler olduğunu iddia etmek veya düşünmek, veya hutta ileri bir zamanda böyle bir fikre sahip olabilirim diye düşünmek.

24- Herhangi bir kâfiri mü’minden üstün görmek.

27- Bir mü’mini imanından dolayı hakir görmek veya bir kâfiri küfründen dolayı üstün görmek.

38- "Namaz kılmam, kılmayacağım" demek.

52- "Bu gün Kur’an-ı Kerimle dünya idare edilemez" demek veya diyen birine "doğru söylüyor" demek.

56- Allah dostlarından her hangi bir veli’ye düşmanlık etmek, çalışmalarını baltalamak.

59- Her hangi bir sünneti ittihaz etmiş bir mü’mine "sana hiç yakışmamış" demek. (Mesela sakal ve bıyık)

64- "Oruç tutup namaz kılmak neye yarar benim kalbim temiz" demek ve farzları hafife almak.

65- "İslam dini dünya işlerini geriletmiştir" demek.

90- Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak.

99- Ahiretten bahseden kimseye . "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek. Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek


Kaynak: Dinden çıkaran 99 eylem | M.Zahit Kotku - Ehli sünnet akaidi

Nereden biliyorsun bu ölen kişilerin 1 kere kelime-i şahadet getirip sonrasını boşa salladıklarını ?

Nereden biliyorsun ?

Anlamıyorum insanlar hakkında ahkam kesmek ne kadar hoşunuza gidiyor.Ne diyorum herkesin doğrusu , herkesin yanlışı KENDİNE !

2 İnsan el ele intihar etmiş,canına kıymış varmı ötesi ya : / neyi tartışıyoruz biz ? Neyin alaveresini dalaveresini yapmaya çalışıyoruz.

İnsanlar ölmüş olmuş bitmiş zaten sonrasında bu yazdıklarınızın ne anlamı var ?
Ülkesi için çalışmış bir birey kafasına sıkıyor canına kıyıyor ardından yok cennet yok cehennem tartışması : ) yazık harbiden bu kadar herşeyi tartışmaya döken biz türk gençlerine yazık.