ConPix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatında bikere kelime-i şahadet getirip sonra nolursa olsun cennete gireceğim demek olmuyor ne yazık ki.İnsanı dininden eden birçok sebep var.Aşağıdakilere bi göz atın isterseniz.

16- Kur’an-ı Kerim’in hükümlerinden ve kanunlarından daha üstün kanun ve hükümler olduğunu iddia etmek veya düşünmek, veya hutta ileri bir zamanda böyle bir fikre sahip olabilirim diye düşünmek.

24- Herhangi bir kâfiri mü’minden üstün görmek.

27- Bir mü’mini imanından dolayı hakir görmek veya bir kâfiri küfründen dolayı üstün görmek.

38- "Namaz kılmam, kılmayacağım" demek.

52- "Bu gün Kur’an-ı Kerimle dünya idare edilemez" demek veya diyen birine "doğru söylüyor" demek.

56- Allah dostlarından her hangi bir veli’ye düşmanlık etmek, çalışmalarını baltalamak.

59- Her hangi bir sünneti ittihaz etmiş bir mü’mine "sana hiç yakışmamış" demek. (Mesela sakal ve bıyık)

64- "Oruç tutup namaz kılmak neye yarar benim kalbim temiz" demek ve farzları hafife almak.

65- "İslam dini dünya işlerini geriletmiştir" demek.

90- Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak.

99- Ahiretten bahseden kimseye . "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek. Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek

Kaynak: Dinden çıkaran 99 eylem | M.Zahit Kotku - Ehli sünnet akaidi

Sakallı birine yakışmadığını söyleyince dinden mi çıkcam ben şimdi ?

Ayrıca kim düşüncelerini kontrol edebiliyorki ? Şeytan içine vesvese verince dinden mi çıkarsın ?

Bu kaynak dini zora sokmaktan başka birşey yapmamış bence.