Hocam 2 yıl programcılık okudum. Okulda kesinlikle sizi tam teşekküllü bir programcı yapmazlar. Çünkü o kadar vakit ve imkân yoktur. Size okulda teorik olarak anlatırlar, çalışma mantığını anlatırlar. Yani tabanını gösterirler size, okulda temelini atarlar ve gönderirler. Gerisi size kalır. Üzerine artık kaç kat çıkmak istiyorsanız çıkarsınız.
Ben okuldan mezun olduktan sonra sadece tabanı biliyordum. İşte değişken nerede tanımlanır, nasıl tanımlanır, nelere dikkat edilir gibi. Ama kitap okuyarak, uygulama örnekleri yaparak kendimi geliştirdim. Ancak sizde bu şekilde öğrenebilirsiniz.
Okulda ancak bunlar verilebilir, fazlasını aramak hayal olur.
Devletten ziyade özel de düşünebilirsin. Beykent üniversitesinden mezun olduğum zaman yıllık harç 2.500 TL civarıydı.
Dersler devlet üniversitelerine oranla daha bi farklı oluyor. Şöyle ki ; ders programın var, belirli gün belirli saatlerde, akşam 19.00'dan sonra, dersler canlı olarak internet üzerinden yapılıyor.
Eğitmen sesli ve görüntülü olarak, interaktif tahta ile dersi anlatıyor. Öğrenciler de isterlerse sesli & görüntülü katılabileceği gibi sohbet kutusundan da derse katılabiliyorlar.
Dönemlerde iki vize ve bir ödev, finaller kampüste oluyor.
Ders içerikleri portal üzerinden 24 saat erişebileceğin şekilde açık. Ek olarak bütün dersler kayıt altında. İstediğin zaman tekrar izleyebilir, istediğin zaman kaçırdığın dersi telafi edebilisin.
Sistem üzerinden bütün hocalarla iletişim kurma şansın da var.