hacklinkle yapılan saldırılar genelde sağlam olmayan sitelerde çok büyük hüsranla sonuçlanır.
pr 0 yada 1 siteniz için 7-8-9 pr sitelerden verilmiş linkler , hele hele edu gov gibi gold domainlerden gelen bu linkler googleın dikkatinden kaçmaz ve kısa sürede ceza alır.
cezası genelde -60 yada -900 olur, dizinden çıkarılma olmaz, ama bu cezalardan kurtulmakta inan çok çok zor.
linkler kaldırılana kadar beklemekten başka çaren yok, linkler kaldırıldıktan sonrada en az bi 10 kez tekrar değerlendirme isteyip 2 ay felan bekleyeceksin.
12 ekimden beri filtrede olan sitelerimden 1 tanesi dizinden çıkarıldı, geri kalanlar için defalarca tekrar değerlendirme istedim fakat işe yaramadı. son çare olarak, sitelerimden birisini yönlendirerek düzeltme yapmaya çalıştım, blogspotdan bi ücretsiz blog açıp, domaini dnspark aracılığı ile blogspot siteme yönlendirdim, bloggerdanda ayarları yaparak tekrar eğerleme istedim. anahtar kelimesinde 2. sayfadan giriş yaptı.
diğer sitelerimede aynı şeyi uygulayacağım ama hepside blogspot üzerinden yayın yapmaya müsait değil maalesef.