erva güzel duruyor ama izin veriliyormu yani kayıt ettirebilirmiyiz ? Yada varmıdır bu isimde bir vatandaşımız ?
Eşimin yakın bi arkadaşının adı kimliktede ERVA geçiyor. EBRAR ismide ona yakın bi anlamdı diye hatırlıyorum.
Allah hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin. 3,5 sene önce eşimin hamile olduğunu öğrendiğimde kızım olmasını çok istemiş, uzun sürede isim aramıştım. hamileliğinin sonuna kadar cinsiyetini öğrenmek istemedik. Doğumdan sonra oğlun oldu dediler, hiç düşünmeden Yasin Arda dedim, öylece kapandı konu.
Bugün kullandığımız latin alfabesi ilk olarak 24 karakterden oluşuyordu. Bugünkü Lübnan sınırları içerisinde kalan, aynı zamanda cam işlemede bir çağ başlatan Sayda kentinde kullanılmaya başlanmıştı. Sayda'yı farklı kılan yanı ise İlyas Peygamberin yaşadığı kent olması. İlyas Peygamber ve sevdiği kadının arasındaki aşkın hikayesi bizim bildiğimiz leyla mecnun hikayelerinden çok çok farklı ve üstün bir sevgi. Can yayınlarından çıkan Paulo COELHO imzalı Beşinci Dağ kitabını mutaka okumanızı öneririm.
Bu gün bir kızım olsun ismi konusunda hiç düşünmem... SAYDA...
ALLAH hayirli birevlat olmayi nasip etsin
TUANA (Cennetten dusen ilk yagmur damlasi)
Bence bu şekilde dinimizcede anlamları yüksek olan isimleri bulup vermek daha mantıklı geliyor.