Arkadaşlar elimizde sürekli bulundurmak istediğimiz domain için hangi firmayı tercih etmeliyiz ?

Başta Godaddy olmak üzere yabancı firmalar bence bu iş için uygun değil.
Godaddy whois bilgilerinizi belirli aralıklar ile güncelleme yapmanızı ister ve bu işlem gözünüzden kaçtığı zaman, domainler için risk yaratabilir. Üstelik ben bu güncelleme işlemini yapmak dahi istemiyorum. En çok rahatsızlık yaratan başka bir konu ise "spam mail" neden gösterilen ilgili domainin elden alınması var. Bu iki sorun diğer firmalarda karşılaşmıyoruz ama buna benzer sorunlar diğer yabancı firmalarda da karşımıza çıkıyor.

Yinede Godaddy'i ucuz olması bakımından kullanıyorum ancak ilerleyen projeler için sağlam domainlerimi hangi firmalara taşımalıyım bilemiyorum.

Türkiyede icann yazmanı olan alantron, ihs ve natro firmaları var. Bir de çok eleştirilen, icann yazmanı olmayan ama onay alan isimtescil firması bulunuyor.

İhs kullanıyorum ama bu firmada yapılan transfer işleminin kolay olması benim gözümü korkutuyor. Natro ve alantron firmalarında yapılan transfer işlemi hakkında bilgim yok. İsimtescil'de ise transfer yapılırken cep telefonu onayı olması güvenlik açısından diğer kullandığım firmalara göre ağır basıyor.

Keylogger, hack gibi yöntemler ile kullanıcı bilgilerimiz ve şifrelerimiz başkalarını eline kolaylıkla geçebilir ve bu kişi şifrelerimiz ile kişi transfer işlemlerini kolaylık ile gerçekleştirebilir. İsimtescil'de yer alan cep onayı bu işilemin gerçekleşmesini önleyebilir ve güvenlik oluşturabilir diye düşünüyorum. Diğer yandan kişilerin yaşadığı ir çok sorun ve şikayet yüzünden firmadan da soğudum.

Sizin tavsiye edebileceğiniz ve sıkı trasnfer güvenliği olan firma var mı ?