Pagerank siteye verilen kalite puanıdır. Ama pagerank 0 olan siteye kalitesiz pagerank 6 olan siteye kaliteli demekte yanlış olur. Pagerank illaki işe yarar yanlız doğrudan hiti yada sırayı etkilemez.
Şöyle örneklendireyim ;
1. sınıf restaurant ünvanınızın olması sizin iş yapmanızda çok fazla bi etken değildir, hakeza sıradan bi restaurant olmanızda işinizin olmayacağı anlamına gelmez. Iş sizin çalışma şeklinizde biter.
Gayet güzel açıklamış. Pr değerinin bir diğer önemi sıralama ve hit konusunda çokda olmasa normal PR değer 0 olan sitelerden 1 adım önde olursun ama çalışırsan olursun çalışmazsan olmaz
Örnek vermek gerekiyorsa Bir otel düşün 6 yıldızlı ilk etapda göz boyamış ve yıldızını almış sonrasında bir daha bırakmış çalışmayı kalitesinden ödün vermiş müşterileri önemsememiş.
Bir otel düşün yıldızı yok ama müşteri memnuniyeti kaliteyi önemsemiş ve bu şekilde çalışma yapmış ne olacak bu 0 yıldızlı olan herzaman öne geçmeye çalışacak ve önde olacak. sen ise çalışma yapmazsan geride olacaksın ama çalışırsan bir adım yıldızınla önde olursun.
Not:
Biraz karışık oldu sanırım anlatabildim umarım