delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben aşırısı veya azı hakkında yorum yapmadım ki. Alkol Haramdır. Bir ata sözü vardır bilirsin "Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Günahın masumu, azı olmaz. Günah Günahtır. Haramın azından daha çok korkacaksın çünkü boşver ne olacak dersin.

Ona bakarsan Balın da fazlası zarar. Ama alkolün çoğu da zarar, azı da zarar. Geçenlerde bir video izlemiştim alkol ve domuz etinin zararlarından bahsediyordu. Bira içince insanın su dökmesi gelir değil mi, bunu doğal ılıca suyu ilede yapabilirsin. Mesela Rize'de orjinal maden suyu akıyor dağın dibinden iç ondan bir bardan on dakika sonra tuvalete zor yetişirsin. Demekki orjinali varken neden alkol. Ha birde böbrek taşı için bira önerilmez çünkü ani taş düşürmesi yaşanabileceğinden cinsel organa içten zarar verebilir. O yüzden olmaması gereken birşey.
Din konusunda zararlı diyorsan o zaman haklısın. Gerçi herkes burada müslüman değil. Ben bunu bildiğim için günah olduğunu söylemedim. Bunu zaten bilen bilir.

Ama sağlık konusunda 1 şişenin zararı çok olmaz. Azda olsa zararlı burada doğru ama faydalarıda vardır.