Merhaba arkadaslar, buraya geldigim gunden beri size hostgator hakkinda bircok yenilikten bahsettim hatta ilerde belkide yillar sonra olabilicek projeler hakkinda konustuk ancak bunlarin hepsi turklerin bize olan ilgisinin artmasina endeksli yenilikler olarak hesaplandi. Fakat Turkiye marketi bize bekledigimizin uzerinde bir ilgi gosterdi ve buda butun planlari alt ust etti. Eskisi kadar ileride olucak seylerden bahsetmek yerine biraz gizlilik altinda bir cok proje urettik ve hepsini hayata gecirmek icin gece gunduz calistik.
Hostgator bilindigi uzere Dunya'nin en buyuk 2. hosting sirketi (Turkiye'nin en buyuk hosting siretinden 80 kat daha buyuk) ve 2. olmamizin nedeni degisik ulkelerin lokal marketleri ile fazla ilgilenmemizdi ve bu konu yillardir sirketin icinden cikamadigi ve nasil yaparizda bu marketlere gireriz diye kafa yordugu bir konuydu, taki hostgator 2 bucuk sene once beni sirkete transfer edene kadar. Sunu anladikki Avrupa ve Asya marketlerine en yakin bulunabilicegimiz yer Turkiye ve diger onlarca Dunya lideri sirketler (coca-cola, microsoft, phizer vb..) gibi bizde Hostgatorin Dunya'ya acilmasini icin Turkiye'de bulunmasina karar verdik.
Ben Amerika'da buyudugum icin istedigim en son sey Turkiye'ye geri donmekti ancak taki gecen hafta bana yapilan tekliften sonra butun kararlar verildi ve Subat ayinda Hostgatorin Istanbul ofisini acip Avrupa/Orta Dogu operasyonlari muduru olarak beni basa gecirmeye karar verildi. Ayni zamanda Kuzey Afrika, Guney Amerika ve Asya ulkelerininde market yoneticisi olarak atandim. Yani bir nevi Hostgatori Dunya'nin bir numarasi yapmak icin gorevlendirildim. Benim icin gercektende cok gurur verici bir pozisyon ve butun Amerika'daki kurdugum hayatimdan/ailemden ayrilmak pahasinada olsa bu pozisyonu kabul ettim.
Hostgator su an itibariyle Turkiye'de bir marka ve sirket olarak geciyor. Hostgator.com.tr (su anda kapali herkese) eger bir aksili cikmazsa Cuma gunu yayin hayatina geciyor. Ocak ayinda tasinma islemlerini baslatip Subat ayinda sirketin acilisi yapilacak. Butun Hostgator Turkiye musterilerinin paralari vergi olarak Turkiye'de kalacak ve ayni zamanda Turkiye'de is imkanlari saglanmis olucak. Yani Hostgator Turkiye tamamen bir TURK sirketi olucak. Amacimiz ayni zamanda Istanbul'dan Orta Dogu, Asya ve Avrupa'yida yonetmek. Hostgator su anda hosting sirketleri arasinda Dunya'da en cok musteri memnuniyeti odulu almis sirket. Amacimiz burda bu odulleri almamizi sagliyan calisma seklimizi Turkiye'de ve Avrupa'da uygulamak. Yani daha once gorulmemis esi benzeri olmayan bir musteri hizmetleri saglamak. Hersey normalde oldugu gibi 7/24/365 olucak.
Butun Hostgator Turkiye musterilerinin sunuculari ve hesaplari Avrupa ve Turkiye'de olucak ve odemelerde banka havaleleri kullanilabilecek.
Hostgator Turkiye ofisinde calismak isteyen arkadaslar eminimki olucak. Eleman ise alma islemleri Turkiye'deki insan iliskileri ile ilgilenen bir sirket tarafindan yapilacak olsada yinede bize bu kadar ilgiyi gosteren r10 ailesindede eleman almak istedim.
Detaylari su anda hazir degil ama ileri derecede Hosting ile ilgili Linux Administrator bilgisi olan arkadaslar varsa aranizda benimle iletisime gecebilir. En buyuk oncelik Ingilizcenin cok iyi olmasi. Her ne kadar iyi bir adminde olsaniz Hostgator Turkiye de calismak icin ileri derecede Ingilizce sart. Eger teknik destek olarak calismak istiyorsaniz en az 2 dil gerekicek. Ingilizcenin yani sira Almanca, fransizca, italyana, rusca, ispanyolca bu 2. dillerden bir tanesi olabilir. Ne yazikki maaslari acikliyamiyorum fakat maaslar kisilerin bildigi dil sayisi, is tecrubesi ve is hakkindaki bilgisine gore belirlenecek.
Basvurmak isteyen arkadaslar bana CV lerini gonderebilirler. Ofisin Istanbul'un hangi semtinde oldugu henuz kesin degil, onumuzdeki haftalarda Istanbul'a gidip bulunan ofisleri gezicez ve su anda gezilecek ofisler farkli semtlerde olduklari icin kesin yerini belirtemiyorum.
Aklima gelenler simdilik bu kadar. Akliniza takilan sorular olursa bana burdan sorabilirsiniz. Herkese hayirli ugurlu olsun diyorum. Tekrar gorusmek uzere herkese iyi gunler.