Bu başlıgı biraz önce yaşadıgım bi olay sonrası bu makaleyi yazma kararı aldım inşallah yararlı olur yeni arkadaşlarımıza..

site alıcak arkadaşların dikkat etmesi gerek kuralları kendimce yazıyorum buraya eklemek isteyen arkadaşlar olursa şimdiden teşekkür ederim

-- ilk olarak sitenin site içi seo optimizasyonu varmı ona bakınız ( cafcaflı her yerinde başka bişey olan siteler değil bunlar )

-- sonra sitenin googledeki indexine bakın

-- www.alexa.com dan alexa değerini ögrenin

-- daha sonra www.altavista.com adresinden siteye gelen backlinkleri kontrol edin anti seo dedigimiz spam sitelerden gelen link varmı ona bakın

-- en son olarak sitenin son 20 günde hitini inceleyin hangi günler ne kadar geliyo siteye üyeler sitenin kasıldıgı kelime üzerinden mi yoksa spam dediğimiz konuların başlıklarındanmı geliyor ve bu başlıklar googlede kaçıncı sırada kaçıncı sayfada ona bakınız

-- sitenin hitinin artış ve azalma oranlarını kontrol ediniz 10 gün önce 10k ise ve sizin baktıgınız tarihte bu 4-5 k ya düştüyse bu işte bir iş var demektir ( bunu nedenleri : site güncellenmemiş olması Veya sitenin spam sitelere backlink almasıdır )

şimdi gelelim başıma gelen olaya

sabah saatlerinde yakın bi arkadaşım msnden şu site satıkmış almak istermisin diye yazdı bende bi inceleyeyim dedim sitenin hiti 20 gündür 500-700 arası gidiyor sitedeki konu ile site sahibinin msn adresini öğrendim ve ekledim akşama doğru konuşma fırsatı buldum kendisi ile 750 hite ulaşamamış siteye belirlediği ücret ne kadar olsa begenirsiniz şaka gibi ama 2 bin tl görünce birden gülme bastı her neyse arkadaşa durumu anlatmaya çalıştım bunu konuşma günlüğünden okuyunuz .. ( bu işte becerili oldugumu çalıştıgım arkadaşlarım bilirler buda kapagı olsun bari )

resimler rica üzerine kaldırılmıştır