ek olarak;
Turk firmalari battigi zaman domaininiz ne olacak bilginiz var mi ?
para yabanciya gitmesin diye Turk bir firmadan kayit ettirmistim zamaninda. firma batti, hickimseye ulasamadik.
2 tane com, 2 tane com.tr alan adi vardi.
guvenilir buyuk firma dedigim hep oyle duydugum firma alan adlarini kaydettirirken
hotmail.com eposta adresini kullanmis.
firma batinca alamadik .com lari. firmanin kayit ettirdigi yurt disindaki firmaya yaziyoruz bu firma batti diye
adamlar bize @hotmail.com epostasindan yazi gelmedikce size veremeyiz dediler hakli olarak.
sonra nasil oldu bilmiyorum ama baska bir Turk firmasi alan adlariniz bizdedir bizim firmamizin ismi sudur seklinde iletisime gectiler.
ha alan adlarinizi almak istiyorsaniz xxx rakamda isteyebilirlerdi. istemediler. yaklasik 1 yila yakin sayfalara ulasilamadi. (Allahtan com.tr lere yuklenmistik google, proje vs de)
iki yonden sansimiz yaver gitti alan adlarini 10 yil kayit ettirmistik, birde alan adlarini sonradan kendilerine alan Turk firmasi "alan adlariniz bizdedir" diyerek sadece 1 yillik daha uzatarak kayit ucreti alip transfer etmislerdi.
-----
guvenilir mi bilmiyorum ama netfirms de var guzel yabanci domainlerim.
godaddy de bende sorun yasamadim ama soyle de bir gercek var ki bu kadar insan sorun yasiyorsa mutlaka benimde basima gelebilir, batmayacak kurumsal ve guclu yatirima Turk firmalarina getirecegim domainlerimi.
cunku bazen yurt disi firmalarinda muhatap bulmak guc oluyor. bir dns i degistirmekte hizli olabiliyorlar, bazen panelden panele aktarmak icin ticket aciyorsun hizli donebiliyorlar
ama durduk yere spam yaptin diye, bilmem ne hatasi oldu diye alan adini dondurabiliyorlar.
nacizane fikrim budur.