Konu
TO oranı çok düşük! Yardım lazım...
14-12-2010, 10:10:10
BroDomain
Yardımcı olmak amacıyla birkaç yönden eleştireceğim reklam yerleşimini Lütfü.
- Öncelikle "Rekabetçi Reklam Filtresi"ni -fazla abartmamak kaydıyla- kullanmanı öneririm. Çünkü siteye girdiğimde Banner diye tabir edebileceğim bölümde "saç dökülmesini önceliyici" reklamlar ve "basur" reklamları gözüme çarptı. Saç problemi ve basur rahatsızlığı ziyaretçilerinin azınlıkta olan bir kısmında görülür, oysaki Çarşı sitesindeki ziyaretçilerinin ortak paydası Futbol'dur, o bölümde "saç sorunu" yada "basur rahatsızlığı"ndan ziyade "spor" içeriği çıkarmaya çalışmalısın,
- Aynı durum konu içi reklamlarında da görülüyor. Muhtemeldir ki ziyaretçilerinin %90'ına yakını erkektir ve genellikle biz erkekler "Ozon Kremi" reklamlarına pek tıklamayız, kendimden biliyorum.
Sana tavsiyem konu içi reklamı Metin Reklam hâline getirmen, hatta Resim ve Metin reklam yaparsan reklamlar arası rekabeti arttırmış olursun, bu da tık başına alacağın ücreti arttırır. Ve reklamı ortalamak yerine sola yaslamalısın, reklam olduğu bâriz belli oluyor.
- Bağlantı Birimi göremedim sitede, hakkını kullanmalısın. Konu içeriğinde konu bitimine 5 sıra Bağlantı Birimi yerleştirebilirsin. Böylece ziyaretçilerin oradaki linkleri konuyla ilgili bağlantı yada kaynak linkler sanabilirler. Bu da tık sayını arttıracaktır.
- Arama Kutusu göremedim, kullanmayı tercih etmedin sanırım. Yine de bir yerlere -örneğin en üstteki logonun sağındaki boşluğa- Google Arama'yı koyabilirsin.