Abi küçükken internet sanardım google'yi. İnternet in googleden meydana geldiğini.
Bilgisayarcı amca gelmişti interneti bağladı google felan dedi nası yazılıyor diye sorduğumu hatırlıyorum

Kullanmayı gösterdi, anasayfaya giriyorsun yazıyorsun istediğin şeyi çıkıyorsun dedi (Resmen reklam yapıyor

)
Sonradan anladım tabi bir siteden ibaret olduğunu fakat internet hala google'den meydana geliyor.
Bir benim arkadaşlarda var sanardım yorumları bakınca anladım millet adres satırını bilmiyor adres satırı yerine google'nın kutusuna yazıyor. Google de çakal ama

Site açılır açılmaz yazma şeyini kutuya alıyor ki browseri açtığında adres satırına diye google 'e 'www.facebook.com' yazan 50 den fazla arkadaşım var. Onlarında inanıyorum ki 50 den fazla arkadaşı vardır

Google hiçbir şekilde sandbox a alamaz ki facebook u ? Facebook da biliyor hitin ordan geldiğini.. Bilinçli kullanıcılar sekmelerine ekleyip giriyor facebook a.
Facebook ile Google birleşse de yapsak anasayfamızı. Öyle bir şekilde kodlamışlar nası kodlamışlar hâla anlamıyorum arkadaş listemdeki insanın ben arama yapınca diğer kişilerden önde çıkmasını isterim fakat bu nedense bazen olmuyor. Aynı şekilde ortak arkadaş olanları da. Ortalarda çıkıyor yada bulamıyorum.
Olan kime oluyor ?
Ne olay google'a oluyor ne facebook a oluyor onların kapışmalarını konu edip zaman harcayan bize oluyor zamanımızı boşa tüketiyoruz. Google kazansa bu rekabeti sana kârı ne olacak facebook kazansa ne olacak..