Ticarisohbet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saçmalıkların doruk noktasına çıkmış bir turank tablosu daha.. Kızıyorsan reg fee denilmesine açma konu !! İki laf var ikisinide sen konusuyorsun bilader. Madem zevkler ve renkler tartışılmaz diyorsun ozaman tartışma niye tartışıyorsun milletin zevkiini rengini?? Evet şaşarım bu domaine 600 verenin aklına? Hakaret olarak göre bilirsin baskasıda tam oturaklı bir söz der? Tamam sen alexi sevmiyorsun başkası seviyor hakaret yönünden bakarsan ozaman seninkide alexe hakaret.

"Evet yeni bir yılda böyle luzumsuz turank tartışmaları görmemek herkes için iyi olur. Er meydanına çıkta domainin kaç ediyor orda görürüz burası gövde gösteri sahası değil."

Kendi klavyenle yazıyorsun kendi saçmalığını.. Alex kötü bir oyuncumu niye hakaret ediyorsun desem dönüp bana dersin ki; "yoo değildir, bilakis çok iyi görünüyor. Lakin bu kişisel görüşüm." Bana bu domaine 600 veren ahmakmı diye sorsan bende "yoo değildir, bilakis zeki olabilir. Lakin o benim şahsi görüşüm." Hala amac ne anlamıyorum.
Yazmamayı tercih ederdim. Ama gelin görün ki sizin gibi bir domain uzmanı gidip "ebru.tk" diye benim nazarımda sıfır oğlu sıfır bir alan adını alıp, sonra bu forumda satıyorsa. Ve sonra çıkıp domain uzmanıyım diyorsa kendine ben bu vehameti sorgularım.

Domain uzmanlığı sadece alan adını alıp satmak değildir hacı abi. Bir alan adını alırken onu nasıl pazarlarım, o alan adının geleceği nedir, ne gibi yatırım yapabilirim, ne gibi proje üretebilirim, ne tür insanlara bu domain'i ne şekilde pazarlarsam daha çok gelir elde ederim diye düşünüp taşınan kimse benim gözümde domain uzmanıdır. Vara yoğa abidik gübidik domain'leri alıp adını da jenerik koyarak gelip burada caka satan insanlara bu sıfatı yakıştıramıyorum.

Sonuç olarak farzı misal diyelim ki turank'ın parası bol gidip domain'e para yatırmış. Adamın keyfinin kahyası mısın? Veyahut farzı misal benim keyfim istedi turank'ın domain'e gittim 5000 tl dedim. Sen benim aklımı sorgulayacak yeterlilikte insan mısın? Yoksa paramın bekçisi misin? Kimsin?

Bu bölümün adı ney "Domain Appraisals" yani Türkçesi "Alan Adı Değerlendirmeleri" yani kimin kaç para verdiği sizi alakadar eder mi? Etmez! Siz sadece domain'e dair görüş sunmak isterseniz, sunarsınız. Kimse size zorla görüş sunun demiyor. İnsanları yargılamak size mi düştü?

En azından turank nick'li arkadaş sizin gibi basit oynamıyor bu piyasada benim görüşüm o. 15'e alıp 3'e satan çok insan var ne de olsa.