hocam dili ne için öğreneceksiniz web için mi yazılım için mi ?
Ona göre bir yorum yapalım.Ben asp biliyorum .net teknolojisiyle yazıyorum fakat bi halta yaramıyor

Php trend bu aralar
asp ile .net teknolojisiyle mi yazıyorsun, bari düzgün salla
ayrıca bir halta yaramıyor demek ne demek.. seni bine katlayıp yüze bölebilecek binlerce mühendisin emeği için bir halta yaramıyor demek cahilliğin daniskalığıdır,kusura bakma hoca ama hiçbir halt bildiğinde yok..
ozer arkadaş doğru demiş, ancak biraz eksik. öncelikle ilerlemek istediğin sektör/alanı belirle. Ona göre dil seçimini yap. .Net öğrenmek istiyorsun da alanın ne olacak, gömülü sistemler mi,düşük seviyeli programlama mı,web programlama mı,masaüstü yazılımcılık mı,veritabanı programcılığı mı ...
buna kararını verip ona göre farklı seçimler yapman daha mantıklıdır.
Şu olaya karşıyım, C bir çok dilin atasıdır ama insanlara hadi C/C++ dan başla demek.. Onun yerine nesne yönelim bilgisinin verilmesi daha mantıklıdır.
nesne bilgisi verildikten sonra istenildiği sektöre doğru uzmanlaşılabilir. Aslına bakarsan hangi dili bildiğinden çok, nasıl kullandığın önemlidir. İyi bilmenin çok avantajı var. Uzman olmak, uzmanlaşmak önemlidir. Eğer bir dili bilen,sayılı kişiler arasına girebilmişsen o dilin x,y,z dili olması önemli değildir, çünkü sen uzmansın ve bir çok aşama kaydetmişsindir..
Toparlarsam; yönelmek istediğin alanı seç, o alanla ilgili kullanılabilecek teknolojiler ve diller hakkında bilgi sahibi ol, en uygun olanda uzmanlaş...
Ve bunun için mutlaka ama mutlaka bir kitap kullan !! Olmazsa olmazlardan biridir kitap. Bundan sonrası senin emeğin ve hırsına kalmış..
iyi çalışmalar