Bizim üst komşumuz Çin'de okuyor şuanda.Tam olarak detayları bilmiyorum.Bildiğim tek şey var bu yıl 2.senesi ve geçtiğimiz yaz Türkiye'ye geldiğinde elinde bir telefon;"tamam abi 200 tane daha çekelim,zaten sipariş verdiler abi bir haftada tükenir bunlar" şeklinde konuşa konuşa dolanıyordu ortalarda
Artık Çin'den ne getirip satıyordu bilemiyorum ama herhalde Çin'e gittiğiniz gibi taklit bir ürünü Türkiye'ye getirip satmanız kaçınılmaz olacaktır

Dil konusuna gelince Çince zor bir dil ama tabii ki uzun yıllar orada kalmaya kararlıysanız öğrenilebilir,bence işinize de yarar.Hangi dili bilirseniz bilin mutlaka işinize yarar.İngilizce biliyorum demek bir şey ifade etmiyor artık çünkü zaten İngilizce bilmek şart.Firmalar artık 2. veya 3. dil istiyorlar.İngilizce öğrenmekle hiçbir şey olunmuyor emin olun.Evet belki 5 yıl önce İngilizce çok şey ifade ediyordu ama artık farklı dillerde istiyorlar.
ee yani çine gidip ürün getirmemek olmaz

r10da satış konusu bile açarım tüm foruma uygun fiyata ürün gönderirim.
Hocam zaten normal dersler bile zor, Çince dersi anlayabilecek misin?
hocam farkındayım evet zor hatta çok zor yani ilk yıl zorlanacağımı sonra alışacağımı düşünüyorum.zaten normalde hazırlık 1 yıl,lisans 4 yıl ben hazırlığı 1.5 yıl almayı düşünüyorum.zaten bu sene üniversite sınavına girip kazansam bile 1 sene hazırlık okuyacağım yani Çin'e gitsem bile zaman kaybım pek olmayacak.benim tek korkum oraya gidip ordan mezun olduktan sonra elimde boşu boşuna duran bir diploma olması.eğer ben oraya gidip yıllarımı verip mezun olacaksam bana avantajı olmalı.onun için detaylı araştırmalarıma devam ediyorum ama herkes farklı farklı düşünüyor.içimdeki ses git ordan mezun ol ingilizceni de geliştir böylece 2 dilin olur buda çok büyük avantaj olur diyor ama dediğim gibi tedirginim..