Günde ortalama 2 paket sigara içen birisi olarak size sigaradan tiksindiren en baba bitkinin karabaş otu olduğunu söyleyebilirim. Bir parça dilinizin altına koyun bakın o gün sigara içebiliyor musunuz? İçemezsiniz ama sigarayı bırakmak için sigaradan tiksinmek yeterli mi? Kesinlikle hayır! yeterli değil. Benim gibi işi bilgisayar başında olan veya işi dikkat gerektiren insanların sigarayı bırakırken yaşadığı en büyük sorun odaklanma sorunudur. Bunuda çözebilen bir tane dahi bitki görmedim hayatımda. Ben bandlardan tutun elektronik sigaraya kadar herşeyi denedim. İçlerinde en etkiliside elektronik sigaraydı ama ne hikmetse sağlık bakanlığı bunu yasakladı. Nikotin filtrelerini bulamayınca bırakıp sigara içmeye devam ettim. Neden? Çünkü sağlık bakanlığı elektronik sigara normal sigaradan daha zararlı dedi. Yapacak bir şey yoktu. neyse bu farklı bir konu. Sigaradan tiksinerek sigara bırakılabilseydi tutar sigarayı burnuma falan sokar daha sağlam tiksindirirdim kendimi. Benim odaklanma problemimi çözeceğini iddia ediyorsa bıktımcı arkadaşlar sigarayı bıraktığımda 60 değil 200 lira vereceğim. Benim için sigarayı bırakamamın en büyük nedeni içmediğim zaman dikkatimin dağılması. Ben karabaş otunu kullandığımda sigara içemedim çok tiksindim ama ilk günün sonunda sigarayı değil karabaş otunu bıraktım. Çünkü dikkatimin dağılması nedeniyle çalışamıyordum. İşte sigarayı bırakmadaki en büyük engelde bu, gerisi yok tiksinmeymiş yok bilmem neymiş hepsi fasa fiso. Kim sigarayı lezzetinden aromasından dolayı içiyor ki? Çoğumuz tiksine tiksine içiyoruz zaten.