microsoft ne yaparsa yapsın arama motoru konusunda google'i bir türlü indiremedi.Her yeni bilgisayarda ana sayfa eskiden microsoft kendi sitesi, o pc de kurulu olan işletim sisteminin sayfası gelirdi, explorer de şimdi bing geliyor.
Ama bende dahil hemen hemen herkes ana sayfasını google olrak ayarlıyordur. Bingi kaldırıyor kullancılar. Amerika da ne kadar tuttu falan kısmı ise, dizilerde yazılan replikler, reklamlar sayesinde. Yoksa bing de ve google belirlediğiniz bir kelimeyi aratın zaten fark çok bariz bir şekilde görülüyor.
Kısacası google liderliği bırakmaz, microsfot'ta dünya kadar milyar dolarlık reklam parası harcıyacağına gitsin yüzde 10 nu alabilirse satın alsın daha karlı olur, en azından orasıda benim der de kurtulur.