İnternet ortamında faydalı ama adını duymadığımız pek çok site var. Gezerken denk geldiğimiz yada sürekli olarak kullandığımız siteleri bir araya toplayıp değişik bir paylaşım başlığı oluşturabiliriz diye düşünüyorum. En azından ben denk geldiğim farklı gördüğüm siteleri bu başlık altında tanıtacağım. Sizde favori sitelerinizi bu başlık altında yazarak bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

2005 yılında kurulan Blip.Tv size ait videolarla para kazanabileceğiniz emsalini henüz keşfedemediğim yegane sitelerden bitanesidir. Siteye üyelik oldukça basit. Video yükleme sınırı yok. Web, Desktop ve Ftp upload seçenekleri mevcut. Playeri çok fonksiyonludur. Örneğin yükleme sonrasında playera altyazı ekleyebilirsiniz yada türkçe dublaj ses dosyasını ekleyebilirsiniz. Player rengini ve butonlarını kendinize özel düzenleyebilirsiniz. Playera link olarak kendi linkinizi koyabilirsiniz. Gelelim nereden para kazanacağınıza sistemde reklam modelleri kısmından videolarınızda gösterilmesini istediğiniz türleri seçiyorsunuz. Sonrasında videonun izlenme oranına ve kategorisine göre reklamlar otomatik olarak çıkıyor. Ziyaretçilerinizin tıklamaları ile sizde komisyon alıyorsunuz. Aylık 8$ Pro üyelik ile videoların yüklemeden sonra yayınlanma süresini kısaltabilir videolarınızı şifreleyebilir ve birçok ek özelliğe sahip olabilirsiniz. Bu arada videoların size ait olması kısmına dikkat edin. Yönetim bu konuda çok hassas bir bakmışsınız hesabınız kapanıvermiş