Sayın arkadaşım ben kafir kelimesinin özünü biliyorum. Sen biliyormusun?

Tüm yabancılar demişsin nerde ben tüm yabancılar kafirdir dedim? Göster bakalım? Pakistandaki kardeşlerimiz ingilizce konusur ve bizim buraya gelse yabancıdır. Ama kafirlerden inanmayanlardan değildir. Filistinli kardeşlerimde öyle diğerleride.. Yabancılar kafirdir böyle bir saçmalık olabilirmi arkadaşım? Senin zihniyetine bastan beri akıl sır erdiremediğim gibi hala da erdiremiyorum.

Osmanlı yasaklamış neyi yasaklıyor efendim Kanunnamelerde yazanamı inanalım sanamı? Peki o osmanlıysa buda osmanlı.

II. Bayezid ve Yavuz Sultan Selîm Kânunnâmeleri’nde
Mü’min-Kâfir Ayırımı:

İslâm’ın hükümlerine bağlılıktaki samimiyetleri nedeniyle “sahâbelerden sonra hükümdarların en sâlihi” olarak vasfedilen Osmanlı pâdişahları; “ALLAH size îmânı sevdirdi ve onu kalplerinizde süsledi; küfrü, fâsıklığı ve isyânı ise çirkin gösterdi.”(1) Âyet-i kerîme’sine gerçekten îmân edip hakkıyla riâyet ettikleri için, çıkardıkları kânunnâmelerde îmân ile küfrün, mü’min ile kâfirin karışmasını önleyecek çok ince hükümler tertip etmişlerdi.

Nitekim Sultan II. Bâyezid ve Yavuz Sultan Selîm Hân dönemi “İhtisab Kânunnameleri”nde yer alan şu ifâdeler, tamamen İslâm’ın özünden kopup gelen; İslâm’ın ve müslümanların pak ve temiz, küfrün ve kâfirlerin pis ve necis olduğu esâsına dayanıyordu:

“Aşcılar bişürdükleri aşı pak bişüreler ve çanakların pâk su ile yuyalar ve tezgâhlarında kâfir olmaya!”(2)

Onlar “nâhoş” kâfirleri “hoş” görecek kadar ahmak ve basîretsiz değildi. İslâm ahkâmına bağlı oldukları için, onları “hoş” görmek yâhut bir hiç uğruna onların hüküm ve “kriter”lerine boyun eğmek şöyle dursun; onların bulundukları yerde pişirilen aştan ve kullandıkları eşyâdan tiksinecek kadar sağlam ve güçlü bir îmâna sâhiplerdi.

Burda kafir diye birşey diyemzsinizmi demiş yada biz yasaklıyoruzmu demişler?? Yobaz biri varsa oda belli bence, sağa sola bakmaya gerek yok. Osmanlı yasakçı bir yönetim değildi. Sana kim öğretmişse o yasakçılığı git onlara dert yan.

Biz burda dediğimiz kelimeyi biliyoruz. Kimseye hakaret etmedik. Bu dünya bizimdir kafirinide biliriz manasınıda kimseye ihtiyacımız yok atalarımız varkan senmi öğreteceksin. Sen git dost ol kafirle banane ki konuyu sapıtıyorsun yazıktır.