eNCeLaDuSs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafir ?

Arkadaşım lütfen insanlara karşı kafir, münafık, zındık, gavur gibi kelimeler kullanmayın.
Ne kültürümüzde ne de dinimizde insanlara karşı bu tür ithamlar ve hakaretler kullanmak yoktur.
Önce kendi dilimizi, dinimizi, kültürümüzü ve kelimelerin manasını öğrenmeden başkalarına laf yetiştirmemeliyiz..

Tıklayınız T D K Sözlük

Allah'ın ayetleri;

Gerçekten kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da müsavidir. Çünkü onlar iman etmezler." (Bakara-6)

"Kâfirlerin hali, bağırıp çağırmak dışında bir şey duymayan, yine de haykıran kimsenin haline benzer. Onlar sağırlar, dilsizler, körlerdir. Onun için düşünmezler." (Bakara-171)

Kültürel farklılıklar her yerde oldugu gibi İslam ve Kafir kültürüde farklıdır. TIKLAYINIZ

Muhtemelen yarası gocunanlardan birisiniz ki mesajımdaki eleştirilir tek yanı kafirleri savunmak oldu nasıl bir zihniyetin varsa savunacak kişileri iyi seçemedin. Siz kafirliğin kötü oldugunu biliyorsunuz ama bunu kafirlere yakıştıramıyorsanız orası benim değil sizin sorununuz başkalarına birşeyler öğretmeye çalışırken bir soru sorun kendinize oda "ben biliyormuyum?" olsun.

Tekrar tekrar ve özetle söylüyorum: Kafir demek hakaret değildir. Allaha iman etmeyenlere kafir denir.