Valla hocam şuan kendi belimi doğrultmaya çalışıyorum desem yeridir. İki sene önce çok komik fiyata sattığım yüksek gelirli sitelerden sonra anca kendime gelebildim ve kendi web zincirimi oluşturmak adına çalışmalara başladım. İlk etapta şöyle aylık, orta düzey bir aracın taksidi kadar bir para kazanmayı hedefliyorum. Fazla değil, 3-4 ay içinde hedefime ulaşacağım. Ondan sonrası için ise ciddi projelerim olacak ve varımı yoğumu koymayı düşünüyorum. Sonuçta ya batarız, ya çıkarız değil mi?
Vallahi bir proje satıldığı zaman ne kadar geliri olursa olsun genelde yok pahasına gidiyor. Sebebide öyle zannediyorum ki içinde bulunulan durumdan kaynaklanıyor. O an insan sıkışık oluyor paraya ihtiyacı oluyor sabredemiyor bu yüzden. Zaten ihtiyaç olmasa niye satasın ki para getiren projeni. 6 senedir hep başkalarına çalışıyorum böyle nereye kadar gider bilmiyorum yavaş yavaş kendi projelerim üzerinede düşmeye başladım. Vallahi bu zamana kadar 20 ye yakın kendime proje yaptım içlerinde hiç yapılmamışı gün yüzüne çıkmamışı dahi vardı ama dikiş tutmadı bir türlü. Geçenlerde bir domain aldım ayda 11 milyon 100 bin defa aranan bir kelime. 39 uzantısı dolu bendede aynı kelime var ve jenerik. Dedim bunun % 1 ini çekerim oda yeter. Nereye çekiyorsun %1 ini? siteye haftada 2 kişi girmiyor. Özgünse özgün backlinkse backlink ne gerekiyorsa yaptım baktım olmadı spama yöneldim oda olmadı. Milletin tuttuğu altın olur biz altını tutsak b.k oluyor afedersin. Lanetli miyim neyim anlamadım. Millete yapıyorum işi max. 1 günde indexleniyor ilk sayfadan giriyor kelimesinde. Kendime yaptığım site ne yaparsam yapayım. 1 haftada indexlenmiyor bile. 5 - 6 tane proje daha yaptım bakalım beklemedeyim ama bunlardan da bir cacık olmayacak gibi. Vallahi artık birilerinin şansını kullanmayı düşünüyorum. Mesela çıkarda birisi şöyle bir projem var ama bunu yazdıracak param yok diye hakikaten inanırsam projeye yazar birlikte girerim projesine. O yüzden sordum gerçekten inandığın var mı diye.