norelpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Captcha uygulaması da yeterli olmayacaktır. Örneğin bu botu ben yapacak olsam önce herhangi bir tarayıcıyla siteyi açarım ve captchayı elle girerim. Bu durumdan sonra site ya session yada cookie set edecektir o oturum boyunca. Kullandığım tarayıcının cookie klasörünü açar bu sitenin bıraktığı cookie idsini alır curl kütüphanesinin setopt_cookie parametresi içine eklerim. Bu sayede curl vasıtasıyla sayfaya bağlanır ve verileri çekerim. Çünkü diğer tarayıcının cookie bilgilerini kullandığım için ilgili siteyi yanıltmış oluyorum. Bunu bir çok yerde denedim ve olumlu sonuç aldım. Ama tabi bu adım sıradan bot yazmaya benzemez. Bunu yazacak olan kişi profesyonel değilse bunu akıl etmez.
bu yöntem en garantisi ama son kısmına katılmıyorum. şahsen ben olsam botu yazan işi inadı bindirir her gün yenilerdim. bu gidişle sitenin her gün kodları değiştiği için indeks sıkıntısı çekebilir ve adamın işi daha rahat olur çünkü yazıyı çektiği site googlenin gözünden düşer. Ama yinede denemeye değer bir yöntem. bir kere kodlar değiştirilip bakılabilir. eğer adam botu değiştirip çekmeye devam ederse uğraştıracak demektir. yok zaten satın aldıysa sürekli yeni bot yazdırcağını sanmam.

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
captcha yı nasıl yapabilirim biraz detay verebilirmisiniz.
captcha siteye giren herkesin karşısına çıkıcak. bu da normal kullanıcıları bezdirebilir. en garantisi google ye şikayet etmek sanırım kopya içerik yayınladığını belirterek. ceza alırsa istediği kadar çeksin farketmez zaten